Prima pagină

Program şi Contact

Important! Toate serviciile consulare la Secția consulară din Londra se prestează numai pe bază de programare prealabilă. Programările sunt disponibile pe pagina web: 
Pentru sesizari privind disfuncționalități ale portalului Ghișeul Consular Online www.econsulat.ro sau pentru probleme de ordin procedural, vă rugăm să ne scrieți la adresa de e-mail londra.cons2@mae.ro.

 

Secţia Consulară a Ambasadei României la Londra

 
Telefoane: 
+44 20 7602 7328; +44 20 7602 9833;
+44 20 7603 6694; +44 20 7602 5193;
+44 20 7603 0572; +44 20 7602 2065.
 

Fax: +44 20 7602 4229

E-mailcontact@informatiiconsulare.ro 

Toate apelurile telefonice către aceste numere de telefon ajung într-un Call Centre al Centrului de Contact și Suport pentru Cetățenii Români din Străinătate (CCSCRS) care se află în București.

Din cauza unui număr foarte mare de apeluri s-ar putea ca timpii de așteptare pentru contactarea unui operator să fie mai mari.

Astfel, pentru a obține informațiile consulare necesare, vă rugăm să folosiți și celelalte mijloace de informare:

Rugăm să ne comunicaţi în solicitare, care este oraşul/provincia/statul dumneavoastră de rezidenţă pentru a vă oferi informaţiile consulare în funcţie de zona geografică. Având în vedere setările specifice domeniului aol.com, vă rugăm, ca solicitările de informaţii să NU fie transmise  de pe adrese precum abc@aol.com, deoarece, în mod constant, mesajele transmise către aceaste adrese nu ajung la destinatar.

 
24/7 NUMAI PENTRU CETĂŢENII ROMÂNI
Acest număr de telefon este strict pentru anunţarea unor SITUAŢII DEOSEBITE (ACCIDENTE, DECESE) în care se află cetăţenii români.
Telefon URGENŢE 0044 (0) 77 387 16 335
Vă rugăm să aveţi în vedere faptul că la această linie de telefon NU se fac programări şi nu se furnizează informaţii consulare!

 

PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL

 

 

LUNI,  MARŢI,  MIERCURI,  JOI

09.00 - 14.00 - DEPUNEREA CERERILOR - ACCESUL ÎN SALĂ

Cu programare la adresa www.econsulat.ro

PAŞAPOARTE (electronice şi temporare) - în ceea ce privește programările la pașapoarte există două intervale orare pentru preluare cereri: de Luni până Vineri, între orele 08.30 și 13.00 și de Luni până Joi, între orele 15.00 - 19.00. 

Pentru informații privind pașapoartele electronice 

mia multe informatii

CERTIFICATE DE STARE CIVILĂ (naștere, căsătorie, deces).

Pentru informații privind înscrierea căsătoriilor, a nașterilor sau a deceselor

mia multe informatii

ACTE NOTARIALE (procuri sau declarații autentificate, legalizări, certificări etc.).

Pentru informații privind eliberarea actelor notariale

mia multe informatii

OBȚINERE ACTE DIN ROMÂNIA (caziere judiciare, duplicate certificate de naștere, căsătorie, deces).

Pentru informații privind obținerea unor acte din România 

mia multe informatii

Fără programare (doar urgențe):

► Depunerea cererilor pentru titluri de călătorie pentru persoanele care urmează să călătorească România în cel mult 10 zile lucrătoare (2 săptămâni).

Pentru informații privind eliberarea titlurilor de călătorie

mia multe informatii

13.00 - 14.00 - Depunerea cererilor pentru pașapoarte temporare numai pe baza unor documente care justifică urgența (tratamente medicale în străinătate, competiții sportive, rezervări bilete de avion, autocar etc.) 

Pentru informații privind eliberarea pașapoartelor temporare

mia multe informatii

13.00 - 14.00 - Depunerea cererilor pentru acte notariale numai pe baza unor documente care justifică urgența (tratamente medicale în străinătate, competiții sportive, rezervări bilete de avion, autocar etc.).

Pentru informații privind eliberarea actelor notariale

mia multe informatii

Programul orientativ de depunere a actelor, în cazul unor urgențe, este de luni până joi între orele 13.00 – 14.00. Având în vedere caracterul de urgență și lipsa programării pentru acest  serviciu consular și existența unui număr foarte mare de programări existente este posibil ca timpii de așteptare la sediul Secției consulare să fie mai mari. 

► 15.00 - 17.00 -  Eliberarea titlurilor de călătorie și a altor documente pentru care s-au depus cereri fără o programare prealabilă.

 

MARȚI ȘI JOI

15.30 - 16.30 - VIZE 

Preluarea dosarelor de viză se face numai pe bază de programare prealabilă disponibilă online și gratuit prin portalul www.e-visa.mae.ro.

 

Pentru informații privind vize

mia multe informatii

 
MIERCURI

13.00 - 16.00 - CETĂȚENIE 

DOSARE DE ACORDARE / REDOBÂNDIRE A CETĂŢENIEI ROMÂNE ÎN BAZA ART. 8 INDICE 1, ART. 10, ART. 11, DEPUNERE JURAMĂMÂNT DE CREDINȚĂ, ELIBERARE DUPLICAT CERTIFICAT DE CETĂȚENIE, RENUNȚARE LA CETĂȚENIA ROMÂNĂ, CLARIFICAREA STATUTULUI JURIDIC ÎN RAPORT CU STATUL ROMÂN, ETC. - numai cu programare prin portalul extern al aplicatiei E-Consulat, la adresa https://econsulat.ro/ sau, în situații excepționale, la sediul Secţiei Consulare.

Pentru informații privind cetățenia română

mia multe informatii

* Temporar, în perioada 01 ianuarie - 31 mai 2018, Secția consulară preia cereri pentru înscrierea certificatelor de naștere în zilele de Luni-Joi, între orele 15.00 - 16.30, numai pe bază de programare prealabilă.

** Temporar, în perioada 10 aprilie 31 decembrie 2018, Secția consulară eliberează pașapoarte simple electronice Luni-Joi, între orele 15.00 - 17.00, fară programare prealabilă.

 

VINERI

Fără programare:

09.00 - 14.00ELIBERAREA PAŞAPOARTELOR. Verificați disponibilitatea pașaportului dumneavoastră la următorul link http://londra.mae.ro/cauta-pasaport

Cu programare:

09.00 - 14.00AUDIENŢE, CAZURI SPECIALE/COMPLEXE - numai cu informare în prealabil la adresele de email londra.cons1@mae.ro si londra.cons2@mae.ro

 

Zile libere în anul 2018, când Secția consulară este închisă

(nu va lucra cu publicul)!

1 și 2 ianuarie - Prima și a doua zi de Anul Nou
24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române
8 și 9 aprilie - Prima și a doua zi de Paște
1 mai - Ziua Internațională a Muncii

27 și 28 mai - Prima și a doua zi de Rusalii

1 iunie - Ziua Copilului

15 august - Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie - Sfântul Andrei
1 decembrie - Ziua Națională a României
25 și 26 decembrie - Prima și a doua zi de Crăciun
Pe lângă zilele indicate mai sus, Guvernul României poate stabili şi alte zile libere.
Acestea vor fi indicate aici, când este cazul, şi vă rugăm să le aveţi în vedere pentru a nu veni la consulat în aceste zile.

 

CUM OBTIN INFORMAȚII CONSULARE?

Informaţii complete cu privire la serviciile consulare: APASĂ AICI

Informaţii suplimentare cu privire la serviciile consulare pot fi obţinute la următoarele adrese de e-mail:

contact@informatiiconsulare.ro  - informații generale despre serviciile consulare

londra.visa@mae.ro - vize și cetățenie

IMPORTANT:

In vederea unei informări corecte şi complete, vă recomandăm să citiţi informaţiile consulare postate pe site-ul Ambasadei României la Londra http://londra.mae.ro/node/485 şi să utilizaţi poşta electronică, respectiv adresele de e-mail menţionate mai sus, în cazurile în care consideraţi că sunt necesare clarificări suplimentare.

ATENTIE:

Secţia consulară nu are angajați traducători, avocați, firme de pompe funebre și nici nu lucrează în mod deosebit cu o persoană sau firmă anume sau alţi intermediari şi nu nici îşi asumă răspunderea pentru serviciile sau informaţiile furnizate de aceştia. Click aici pentru listele cu avocați, traducători, firme de pompe funebre și de transport 

PARCARE !

Nu există facilitţi de parcare în imediata apropiere a Secţiei Consulare a Ambasadei României la Londra.

Cele mai apropiate parcări  mari cu plată sunt :

Mall-ul Westfield London post code W12 7SL – tarif  6,50 GPB/24 ore (Autobuze de legatură C1 si 49 ) sau cca 20 minute de mers pe jos.

Tesco Kensington Superstore post code  W14 8PB – gratuit max 2 ore. 

Mall-ul din Hammersmith post code W6 9HW – tarif 10,50 / 4-6 ore (Autobuze de legatură 9, 10, 27 ) sau cca 20 minute de mers pe jos.

Pentru alte spatii de parcare in zona Sectiei consulare:

Opțiunea 1      Opțiunea 2

Rugăm solicitanţii de servicii consulare să respecte regimul de parcare din zona Secţiei consulare şi zonele dedicate exclusiv rezidenţilor. Autorităţile britanice aplică amenzi începând de la 70 GBP până la imobilizarea şi ridicarea autoturismului.

În prim plan

Informații privind cursul de limbă, cultură și civilizație românească (LCCR) în Marea Britanie în anul şcolar 2018-2019

06.03.2018

Vă informăm că în anul şcolar 2018-2019, Institutul Limbii Române şi MEN vor continua derularea Proiectului privind predarea Cursului de limbă, cultură şi civilizaţie românească ( LCCR) …

Comunicat de presă privind impactul invocării art. 50 din TUE asupra comunităţii româneşti din Regatul Unit

21.03.2017

Invocarea, de către guvernul britanic, a articolului 50 din Tratatul Uniunii Europene, permite iniţierea negocierilor privind retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, dar nu presupune o…

Q&A – teme de interes în context Brexit

21.03.2017

1. Condiţii de muncă Q: Cum obţin card de muncă? A: Începând cu 1 ianuarie 2014, cetăţenii români se bucură de aceleaşi drepturi pe piaţa britanică a muncii ca şi toţi…