România

Meleşcanu: Ziua de azi ne găseşte, în politica internă, destul de contondenţi

Ministrul afacerilor externe Teodor MeleşcanuMinistrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat marţi, la Ploieşti, că ziua de 24 Ianuarie ne găseşte, în privinţa politicii interne, "destul de contondenţi", acesta exprimându-şi speranţa că pe plan internaţional vom rămâne "coerenţi şi predictibili".

"Ziua de azi ne găseşte, de fapt, în politica noastră internă, destul de contondenţi. Sper ca, cel puţin în ce priveşte politica externă, să rămânem în continuare coerenţi şi predictibili pe plan internaţional", a declarat Meleşcanu, care a participat la manifestările organizate cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române.

Totodată, şeful diplomaţiei a spus că Mica Unire a reprezentat semnalul că, atunci când se unesc, românii pot face lucruri "extraordinare".

"Din punctul de vedere al politicii externe, Unirea înseamnă pentru mine crearea Ministerului Afacerilor Externe şi a ambasadelor României în străinătate, crearea Parlamentului format din Senat şi Camera Deputaţilor, înseamnă crearea Armatei Române. Chiar şi Curtea de Conturi tot atunci a fost creată. Deci, Mica Unire a fost, de fapt, elementul fundamental pe care s-a bazat realizarea Marii Uniri din punctul de vedere al tuturor instituţiilor şi, mai ales, a fost un semnal foarte bun. A fost semnalul că atunci când românii se unesc şi dau mână cu mână pot face lucruri extraordinare, aşa cum s-a întâmplat în istorie. Ar trebui să tragem şi noi învăţămintele necesare", a mai afirmat Meleşcanu.

Ministrul Afacerilor Externe a participat, alături de ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu, deputaţi, aleşi locali şi judeţeni, la manifestările organizate la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova cu ocazia zilei de 24 Ianuarie.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Programări servicii la Secția consulară a Ambasadei României la Londra!

13.01.2017

Cetățenii români care au reședința sau domiciliul în Marea Britanie pot accesa site-ul www.econsulat.ro pentru a solicita toate categoriile de servicii consulare de care au nevoie. …

Anunț de interes pentru membrii comunității românești!

22.11.2016

Ambasada României la Londra informează cetățenii români – posesori de conturi de e-mail YAHOO, care au transmis solicitări (informații sau programări), prin e-mail, către adresele de…

EduVision 2020

27.01.2017

La 25 ianuarie, începând cu ora 14:30, a avut loc, în cadrul BETT (Târg de tehnologie educaţională organizat la Centrul de Expoziții ExCel, Londra, între 25-27 ianuarie), cea de a doua…