România

Meleşcanu: Ziua de azi ne găseşte, în politica internă, destul de contondenţi

Ministrul afacerilor externe Teodor MeleşcanuMinistrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat marţi, la Ploieşti, că ziua de 24 Ianuarie ne găseşte, în privinţa politicii interne, "destul de contondenţi", acesta exprimându-şi speranţa că pe plan internaţional vom rămâne "coerenţi şi predictibili".

"Ziua de azi ne găseşte, de fapt, în politica noastră internă, destul de contondenţi. Sper ca, cel puţin în ce priveşte politica externă, să rămânem în continuare coerenţi şi predictibili pe plan internaţional", a declarat Meleşcanu, care a participat la manifestările organizate cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române.

Totodată, şeful diplomaţiei a spus că Mica Unire a reprezentat semnalul că, atunci când se unesc, românii pot face lucruri "extraordinare".

"Din punctul de vedere al politicii externe, Unirea înseamnă pentru mine crearea Ministerului Afacerilor Externe şi a ambasadelor României în străinătate, crearea Parlamentului format din Senat şi Camera Deputaţilor, înseamnă crearea Armatei Române. Chiar şi Curtea de Conturi tot atunci a fost creată. Deci, Mica Unire a fost, de fapt, elementul fundamental pe care s-a bazat realizarea Marii Uniri din punctul de vedere al tuturor instituţiilor şi, mai ales, a fost un semnal foarte bun. A fost semnalul că atunci când românii se unesc şi dau mână cu mână pot face lucruri extraordinare, aşa cum s-a întâmplat în istorie. Ar trebui să tragem şi noi învăţămintele necesare", a mai afirmat Meleşcanu.

Ministrul Afacerilor Externe a participat, alături de ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu, deputaţi, aleşi locali şi judeţeni, la manifestările organizate la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova cu ocazia zilei de 24 Ianuarie.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Comunicat de presă privind impactul invocării art. 50 din TUE asupra comunităţii româneşti din Regatul Unit

21.03.2017

În contextul apropierii datei invocării, de către guvernul britanic, a articolului 50 din Tratatul Uniunii Europene, precizăm că acest gest permite iniţierea negocierilor privind retragerea…

Q&A – teme de interes în context Brexit

21.03.2017

1. Condiţii de muncă Q: Cum obţin card de muncă? A: Începând cu 1 ianuarie 2014, cetăţenii români se bucură de aceleaşi drepturi pe piaţa britanică a muncii ca şi toţi…

Vizita ambasadorului României în Hampshire (22 - 23 martie 2017)

24.03.2017

În perioada 22-23 ianuarie a.c. ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Dan Mihalache, a efectuat o vizită de lucru în Comitatul Hampshire (localitățile…