Comunitatea românească

Eveniment de informare a comunității românești din Londra, organizat de Centrul Comunitar “My Romania Community”

La 31 ianuarie a.c., Centrul Comunitar de Informare pentru Romani “My Romania Community” a organizat, la sediul Bibliotecii Kingsbury din nordul Londrei, un eveniment gratuit de informare a cetățenilor români.

Ziua Naţională a României la Bristol

La 27 noiembrie a.c, la sediul Consulatului Onorific al României din Bristol a fost organizată o recepţie dedicată marcării Zilei Naţionale a României.

De Crăciun poți să fii și tu ‪#‎UnOmMaiBun!

De Crăciun poți să fii și tu ‪#‎UnOmMaiBunLa data de 13 decembrie 2015, începând cu ora 13.00, la restaurantul Crystals of London, va avea loc cea de-a 4-a ediție a Cafenelei Oamenilor de Afaceri.

Romanian Folklore Fest – A Musical Reflection Throughout Romania’s Folklore

Romanian Arts and Folklore Association organizează cea de-a doua ediție a evenimentului Romanian Folklore Fest – A Musical Reflection Throughout Romania’s Folklore, care se va desfășura la St Marylebone Parish Church Londra, sâmbătă, 5 decembrie 2015, la ora 18:00.

Participarea organizației My Romania Community la Ziua Comunităților, Newman Catholic College, Londra

La 3 octombrie 2015, Newman Catholic College (Londra, Brent), instituție de învățământ unde studiază și elevi români, a organizat evenimentul Ziua Comunităților, unde My Romania Community a organizat standul României.

Evenimentul a fost deschis de Hon Dawn Butler, membru al parlamentului pentru Brent Central. Au participat reprezentanți ai Consiliului Local Brent, respectiv Cllr Muhammed Butt, liderul Consiliului Local și Cllr Lesley Jones, primarul ales al Consiliului.

fEAST Fest: Festivalul de Muzică Românească

A doua ediţie a festivalului fEAST, o expresie unică şi plină de adrenalină a muzicii alternative româneşti, propune publicului britanic câteva dintre cele mai carismatice şi apreciate formaţii rock şi electro din România, precum Gojira, Robin and The Backstabbers, Shadowbox, Moon Museum, Suie Paparude, Coma, Byron, Phoenix, E.M.I.L şi The Blue Nipple Boy.

Nouă serie a documentarului Wild Carpathia

Almond Film pregăteşte o nouă serie a documentarului Wild Carpathia care să prezinte frumuseţile sălbăticiei Carpaţilor în sezonul de iarnă. Pentru mai multe detalii ale acestui proiect puteți accesa direct site-ul oficial : 

http://www.wildcarpathia.tv/

https://www.kickstarter.com/projects/1400223525/wild-carpathia-4-white-carpathia

Participarea Asociatiei My Romania Community la Easter European Harvest Festival, Valence House, Beacontree Ave, Dagenham

 

La 13 septembrie 2015, cu ocazia aniversarii a 50 ani de activitate, London Borough of Barking and Dagenham, impreuna cu Diverse Communities, au reunit comunitatile est-europene sub semnul unic al diversitatii si multilingvismului, intr-un eveniment dedicat traditiilor si obiceiurilor acestora. Comunitatea romaneasca a fost reprezentata de asociatia My Romania Community. La stand-ul asociatiei au fost oferite participantilor, spre degustare,  produse traditionale romanesti, iar audienta a fost incantata cu o suita de dansuri si melodii populare.

“Dangerous playing” – old school violin and piano record – inițiativa violonistului Bogdan Văcărescu

Violonistul român Bogdan Văcărescu pregăteşte înregistrarea unui album dedicat pieselor de vioară și pian aproape uitate. Printre acestea, se numără piese precum “Zefirul”, compusă de Jeno Hubay,  și cele compuse de Dvorak, Brahms și Beethoven. Prin acest album, artistul dorește să promoveze o şcoală specială de vioară care i-a avut ca reprezentanți pe George Enescu şi Vasile Filip. 

Pentru mai multe detalii ale acestui proiect puteți accesa: 

Concursul Internațional „George Enescu” 2016

Concursul Internațional „George Enescu” va ajunge la cea de-a XV-a ediție în anul 2016, oferind oportunități deosebite de afirmare și promovare tinerilor muzicieni din întreaga lume. Competiția completează cadrul artistic al prestigiosului Festival Internațional „George Enescu”, este afiliată Federației Mondiale a Competițiilor Muzicale Internaționale și reprezintă o arenă de consacrare a unor muzicieni de renume internațional.

În prim plan

Comunicat de presă privind impactul invocării art. 50 din TUE asupra comunităţii româneşti din Regatul Unit

21.03.2017

Invocarea, de către guvernul britanic, a articolului 50 din Tratatul Uniunii Europene, permite iniţierea negocierilor privind retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, dar nu presupune o…

Q&A – teme de interes în context Brexit

21.03.2017

1. Condiţii de muncă Q: Cum obţin card de muncă? A: Începând cu 1 ianuarie 2014, cetăţenii români se bucură de aceleaşi drepturi pe piaţa britanică a muncii ca şi toţi…

În atenţia comunităţii:

28.09.2017

Ambasada României la Londra a solicitat Ministerului Finanţelor Publice clarificări în legătură cu „Chestionarul pentru stabilirea rezidenţei persoanei fizice la plecarea din…