Muncă şi afaceri sociale

Sănătate şi securitate în muncă

În Marea Britanie, Autoritatea pentru Sănătate şi Securitate în Muncă (Health and Safety Executive - HSE) şi autorităţile locale sunt responsabile cu aplicarea legislaţiei din domeniul sănătăţii şi securităţii la locul de muncă.  

Cadrul normativ britanic asigură protecţie tuturor lucrătorilor, indiferent de cetăţenie, statut, sau dacă lucrează sau nu în condiţii legale. Aceste reglementări se aplică angajatorilor, lucrătorilor pe cont propriu (self-employed), agenţiilor de mediere a forţei de muncă şi angajaţilor, indiferent dacă aceştia lucrează în baza unor contracte individuale de muncă cu timp parţial sau în baza unor contracte de muncă pe durată determinată – spre exemplu ca angajaţi ai unei agenţii de muncă temporară.

Pentru a creşte nivelul de accesibilitate a lucrătorilor străini la informaţii privind drepturile garantate de legislaţia din domeniul sănătăţii şi securităţii la locul de muncă, HSE a elaborat un website dedicat lucrătorilor străini din Marea Britanie care cuprinde informaţii, îndrumări şi sfaturi esenţiale cu privire la normele de sănătate şi securitate la locul de muncă pentru lucrători şi angajatorii acestora. Versiunea în limba română a website-ului HSE poate fi consultată accesând:

http://www.hse.gov.uk/migrantworkers/romanian/index.htm.

Lucrătorii care doresc să depună o plângere cu privire la condițiile de sănătate și securitate la locul de muncă se pot adresa autorității Health and Safety Executive: telefonic (0300 0031647, 8.30am-5pm, luni-vineri) sau prin completarea unui formular online disponibil la:

http://www.hse.gov.uk/riddor/report.htm

http://webcommunities.hse.gov.uk/connect.ti/concernsform/answerQuestionnaire?qid=594147

Etapele în semnalarea  îngrijorărilor legate de condițiile de sănătate și securitate la locul de muncă se regăsesc aici: http://www.hse.gov.uk/contact/raising-your-concern.htm

NUMAI pentru accidentele fatale/extrem de grave se poate apela Incident Contact Centre la telefon 0345 300 9923 (luni – vineri, 8.30a.m. -  5 pm).

Pentru raportarea accidentelor de muncă produse pe vase britanice, vă puteți adresa către Maritime Investigation Branch (MAIB) pe linia telefonică  +44 (0)23 8023 2527.

Regăsiți pe pagina următoare toate autoritățile responsabile, în funcție de domeniul de activitate http://www.hse.gov.uk/contact/authority.htm#other

În prim plan

Precizări cu privire la existența unui număr suficient buletine vot la alegerile pentru Parlamentul European și Referendumul Național din 26 mai 2019

26.05.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord precizează că buletinele de vot, atât cele pentru alegerile pentru Parlamentul European, cât și cele pentru…

Modelele buletinelor de vot ce vor fi utilizate la referendumul naţional din data de 26 mai 2019

23.05.2019

Modelele buletinelor de vot ce vor fi utilizate la referendumul naţional din data de 26 mai 2019 …