Asistenţă şi servicii consulare pentru…

Căsătoria în Marea Britanie

Important! Toate serviciile consulare la Secția consulară din Londra se prestează numai pe bază de programare prealabilă. Programările sunt disponibile pe pagina web: 

În conformitate cu prevederile art. 43 alin.(1) al Legii nr.119/1996, şefii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare de carieră ale României pot încheia căsătorii între cetăţenii români, dacă aceasta este în concordanţă cu legislaţia ţării în care sunt acreditaţi.

În conformitate cu legislaţia britanică, căsătoriile pot fi încheiate doar în anumite clădiri/localuri şi de către anumite persoane (Approved Premises and  Approved Registrar), misiunile diplomatice nefiind incluse în această categorie.

Pentru a vă căsători în Marea Britanie este necesar să vă adresaţi personalului de la City Hall/ Town Hall din localitatea/ districtul din Marea Britanie unde locuiţi dumneavoastră sau logodnicul/ logodnica dumneavoastră. După ce vă veţi fi căsătorit va fi necesară înscrierea căsătoriei şi în registrele de stare civilă române.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la rubrica Certificate de căsătorie a acestui site. 

În prim plan

Precizări cu privire la existența unui număr suficient buletine vot la alegerile pentru Parlamentul European și Referendumul Național din 26 mai 2019

26.05.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord precizează că buletinele de vot, atât cele pentru alegerile pentru Parlamentul European, cât și cele pentru…

Modelele buletinelor de vot ce vor fi utilizate la referendumul naţional din data de 26 mai 2019

23.05.2019

Modelele buletinelor de vot ce vor fi utilizate la referendumul naţional din data de 26 mai 2019 …