Asistenţă şi servicii consulare pentru…

Căsătoria în Marea Britanie

Important! Toate serviciile consulare la Secția consulară din Londra se prestează numai pe bază de programare prealabilă. Programările sunt disponibile pe pagina web: 

În conformitate cu prevederile art. 43 alin.(1) al Legii nr.119/1996, şefii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare de carieră ale României pot încheia căsătorii între cetăţenii români, dacă aceasta este în concordanţă cu legislaţia ţării în care sunt acreditaţi.

În conformitate cu legislaţia britanică, căsătoriile pot fi încheiate doar în anumite clădiri/localuri şi de către anumite persoane (Approved Premises and  Approved Registrar), misiunile diplomatice nefiind incluse în această categorie.

Pentru a vă căsători în Marea Britanie este necesar să vă adresaţi personalului de la City Hall/ Town Hall din localitatea/ districtul din Marea Britanie unde locuiţi dumneavoastră sau logodnicul/ logodnica dumneavoastră. După ce vă veţi fi căsătorit va fi necesară înscrierea căsătoriei şi în registrele de stare civilă române.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la rubrica Certificate de căsătorie a acestui site. 

În prim plan

Study programmes in English Language organised by the University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia, Romania

04.06.2019

The University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia offers study programmes in English Language (Archaeology, Business Administration, Informatics – Master’s degree of Business Administration). …

COMUNICAT Sesiunea de informare despre drepturile cetățenilor români post-Brexit în Marea Britanie

22.03.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene la Londra, a organizat joi, 21 martie 2019, o sesiune de informare cu…