Încheiere acte notariale

Legalizarea traducerilor

Important! Toate serviciile consulare la Secția consulară din Londra se prestează numai pe bază de programare prealabilă. Programările sunt disponibile pe pagina web: 

Secția Consulară nu efectuează traduceri dar poate legaliza semnătura traducătorilor autorizați de Ministerul Justiției din România și care au depus specimenul de semnătură la Secția Consulară.

Lista traducătorilor poate fi consultată (aici) sau solicită la adresa contact@informatiiconsulare.ro.

Pentru legalizarea semnăturii traducătorului, solicitantul trebuie să se prezinte la Secția Consulară cu originalul documentului tradus și cel puțin două exemplare originale ale traducerii efectuate de traducătorul autorizat. Un exemplar al traducerii legalizate este reținut în arhiva notarială.

Depunerea cererii se face numai pe bază de programare, de preferat, prin portalul extern al aplicației E-Consulat, la adresa https://www.econsulat.ro/ sau la sediul Secției Consulare.

Formulare de acte notariale sunt disponibile aici.

Taxele consulare sunt disponibile aici.

Puteţi solicita informații suplimentare la adresa contact@informatiiconsulare.ro

În atenția traducătorilor autorizați de Ministerul Justiției din România

Pentru a fi înscriși în lista de traducători, persoanele interesate trebuie să cunoască prevederile Legii nr. 36/1995 și Ordinului MJ 2333-C/2013 privind activitatea notarială și să depună specimenul de semnătură și sigiliu, legalizat de Secția Consulară.

Solicitantul trebuie să prezinte în original şi o fotocopie, şi următoarele documente: act de identitate valabil (carte de identitate, buletin de identitate sau pasaport), autorizaţia de traducător eliberată de Ministerul Justiţiei, ultima diplomă de studii,  un CV actualizat care să conţină datele de contact care pot fi înscrise în lista care este pusă la dispoziţia solicitanţilor de servicii consulare. 

În prim plan

Precizări cu privire la existența unui număr suficient buletine vot la alegerile pentru Parlamentul European și Referendumul Național din 26 mai 2019

26.05.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord precizează că buletinele de vot, atât cele pentru alegerile pentru Parlamentul European, cât și cele pentru…

Modelele buletinelor de vot ce vor fi utilizate la referendumul naţional din data de 26 mai 2019

23.05.2019

Modelele buletinelor de vot ce vor fi utilizate la referendumul naţional din data de 26 mai 2019 …