Încheiere acte notariale

Legalizarea traducerilor

Important! Toate serviciile consulare la Secția consulară din Londra se prestează NUMAI pe bază de programare prealabilă.

Programările sunt disponibile pe pagina web E-Consulat www.econsulat.ro.

 

Secția Consulară nu efectuează traduceri dar poate legaliza semnătura traducătorilor autorizați de Ministerul Justiției din România și care au depus specimenul de semnătură la Secția Consulară. Lista traducătorilor poate fi solicită la adresa contact@informatiiconsulare.ro .

Pentru legalizarea semnăturii traducătorului, solicitantul trebuie să se prezinte la Secția Consulară cu originalul documentului tradus și cel puțin două exemplare originale ale traducerii efectuate de traducătorul autorizat. Un exemplar al traducerii legalizate este reținut în arhiva notarială.

Depunerea cererii se face numai pe bază de programare, de preferat, prin portalul extern al aplicației E-Consulat, la adresa https://www.econsulat.ro/ sau la sediul Secției Consulare.

Formulare de acte notariale sunt disponibile aici.

Taxele consulare sunt disponibile aici.

Puteţi solicita informații suplimentare la adresa contact@informatiiconsulare.ro

 

În atenția traducătorilor autorizați de Ministerul Justiției din România

Pentru a fi înscriși în lista de traducători, persoanele interesate trebuie să cunoască prevederile Legii nr. 36/1995 și Ordinului MJ 2333-C/2013 privind activitatea notarială și să depună specimenul de semnătură și sigiliu, legalizat de Secția Consulară.

Solicitantul trebuie să prezinte în original şi o fotocopie, şi următoarele documente: act de identitate valabil (carte de identitate, buletin de identitate sau pasaport), autorizaţia de traducător eliberată de Ministerul Justiţiei, ultima diplomă de studii,  un CV actualizat care să conţină datele de contact care pot fi înscrise în lista care este pusă la dispoziţia solicitanţilor de servicii consulare. 

Comunicat de presă privind impactul invocării art. 50 din TUE asupra comunităţii româneşti din Regatul Unit

21.03.2017

Invocarea, de către guvernul britanic, a articolului 50 din Tratatul Uniunii Europene, permite iniţierea negocierilor privind retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, dar nu presupune o…

Q&A – teme de interes în context Brexit

21.03.2017

1. Condiţii de muncă Q: Cum obţin card de muncă? A: Începând cu 1 ianuarie 2014, cetăţenii români se bucură de aceleaşi drepturi pe piaţa britanică a muncii ca şi toţi…

Vizita ambasadorului României la Cardiff (26 - 27 martie 2017)

28.03.2017

În perioada 26-27 martie a.c. ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Dan Mihalache, a efectuat o vizită de lucru la Cardiff, în Ţara Galilor. Din…