Prima pagină

Program şi Contact

Secţia Consulară a Ambasadei României la Londra

 

 • Telefon:

+44 (0) 20 7602 9833

 

+44 (0) 2076027328

 

+44 (0) 2076036694

      londra.pasapoarte@mae.ro (pentru programari pasapoarte)

      londra.cons@mae.ro (doar corespondenta cu autoritatile locale);

Biroul Consular din Edinburgh

COMPETENŢĂ CONSULARĂ: Nordul Angliei (Liverpool, Manchester, Leeds, Newcastle Upon Tyne), Scoţia şi Irlanda de Nord.

 

 • Adresă7-9 North St. David Street, Edinburgh, EH2 1AW
 • Telefon: +44 (0) 131 524 9498
 • Fax: +44 (0) 131 524 9499
 • Emailedinburgh@mae.ro

 

​Cetăţenii români pot solicita informaţii consulare la adresa contact@informatiiconsulare.ro.

Rugăm să ne comunicaţi în solicitare, care este oraşul/provincia/statul dumneavoastră de rezidenţă pentru a vă oferi informaţiile consulare în funcţie de zona geografică

Având în vedere setările specifice domeniului aol.com, vă rugăm, ca solicitările de informaţii să NU fie transmise  de pe adrese precum abc@aol.com, deoarece, în mod constant, mesajele transmise către aceaste adrese nu ajung la destinatar.

 

Secţia consulară a Ambasadei României la Londra va organiza o serie de consulate itinerante pentru cetăţenii românii care se află în Marea Britanie, la o distanţă mare de Londra.

Sunt vizate, în primul rând, familiile care au copii minori şi cărora le este mai dificilă deplasarea la Londra sau Edinburgh sau care trebuie să solicite mai multe documente la Secţia consulară, pentru unele servicii consulare fiind necesară prezenţa ambilor parinţi şi a minorului (de exemplu, transcrierea certificatului de naştere, declaraţie de călătorie şi paşaport temporar care permite deplasarea în şi din România).

Primele trei locaţii au fost stabilite după cum urmează :

 • Sâmbătă, 24 Ianuarie 2015 – Nottingham
 • Duminică, 25 Ianuarie 2015 – Liverpool
 • Duminică, 01 Februarie 2015 – Leeds

În functie de numarul solicitărilor, se va face o planificare pe ore, urmând ca fiecare solicitant să fie informat cu privire la ora la care trebuie să se prezinte.

Printre serviciile consulare ce pot fi efectuate amintim:

 • Autentificări de procuri;
 • Autentificări de declaraţii, inclusiv pentru ca fiul/fiica dv. să călătorească din România în străinătate însoţit/a de celălalt părinte sau de o terţă persoană; menţionăm că aceste declaraţii sunt valabile 6 luni de la data la care este planificată prima călătorie şi nu de la data semnării (de exemplu, pentru perioada mai-octombrie 2015).
 • Înregistrări de certificate de naştere sau căsătorie; certificatele de naştere sunt gratuite, dacă cererea se depune în termen de 6 luni de la data înregistrării naşterii la autorităţile străine.
 • Autentificări de procuri în vederea emiterii unei carţi de identitate prin procură;
 • Cereri de cazier judiciar;
 • Preluarea datelor în vederea obţinerii de paşapoarte temporare, cu valabilitatea de 1 an si titluri de călătorie, cu valabilitatea de 30 de zile. Precizăm că paşapoartele temporare şi titlurile de călătorie nu pot fi emise pe loc, ci vor trimise ulterior, prin poştă recomandată.

În vederea derulării cu eficienţă a procedurilor în cadrul consulatelor itinerante, este necesară pregătirea anticipată a documentelor. În acest sens, vă rugam să trimiteţi solicitările dumneavoastră între 12-22 ianuarie 2014, la următoarea adresa de email: londra.cons2@mae.ro  

În e-mail vă rugăm să specificaţi care vă sunt solicitările şi să includeţi şi un număr de telefon mobil la care să puteţi fi apelaţi de către personalul consular.

Titlul e-mail-ului transmis de dumneavoastră trebuie să fie “Consulat itinerant Nottingham/ Liverpool / sau Leeds + numele dv de familie”

Pentru luna februarie, în funcţie de numărul de solicitari venite din partea cetăţenilor români, Secţia consulară a Ambasadei României la Londra are în vedere alte trei locatii, respectiv:

 • Bristol
 • Birmingham
 • Insula Jersey

Vom reveni cu amănunte după data de 1 februarie 2015, data până la care vă rugăm să ne transmiteţi eventualele solicitări, la adresa de mail menţionată anterior.

 

În zilele de sărbătoare legală  nu se lucrează cu publicul: 1 si 2 ianuarie; Prima si a doua zi de Paste; 1 mai; Prima si a doua zi de Rusalii (8, 9 iunie); 15 august; 30 noiembrie; 1 decembrie;  24, 25, 26 şi 31 decembrie.

 

PROGRAM DE LUCRU CU PUBLICUL

 
1. Secţia Consulară a Ambasadei României la Londra

 

LUNI, MARŢI, MIERCURI, JOI

► 9.00 - 13.00 - DEPUNEREA CERERILOR - ACCESUL ÎN SALĂ

 Fără programare:

CERTIFICATE DE STARE CIVILĂ - naştere, căsătorie, deces

ACTE NOTARIALE - procuri, declaraţii, legalizări copie, etc

TITLURI DE CĂLĂTORIE

ALTE SERVICII CONSULARE

Cu programare:

PAŞAPOARTE

Programările se fac de preferat prin e-mail la adresa: londra.pasapoarte@mae.ro, fax 020 76024226 sau direct la sediul Secţiei Consulare.

► 15.00 - 16.00 - ELIBERAREA DOCUMENTELOR altele decât paşapoarte

ATENTIE! Pentru cererile depuse la ghiseul Sectiei Consulare dupa ora 12.00, documentele nu vor putea fi eliberate in ziua depunerii cererii.
VINERI

► 09.00 - 14.00 - ELIBERAREA PAŞAPOARTELOR

► 09.00 - 12.00 - DEPUNERE DOSARE DE (RE)DOBÂNDIRE A CETĂŢENIEI ROMÂNE - cu programare

► 09.00 - 12.00 - AUDIENŢE, CAZURI SPECIALE/COMPLEXE - cu programare

 

VIZE

► MARŢI – 14.00 - 15.00 – cu programare

► VINERI – 10.00 - 11.00 – cu programare

Solicitantii de viza pot solicita programare accesand site-ul http://evisa.mae.ro/.

 

2.  Biroul Consular din Edinburgh

În perioada 8 decembrie 2014 – 30 ianuarie 2015  Biroul consular din Edinburgh este închis.    Pentru urgenţe, solicitanţii de servicii consulare se pot adresa Secţiei consulare a Ambasadei României la Londra la  email: londra.cons@mae.ro ;   telefon: 020 7602 9833; fax: 020 7602 4229

Pentru detalii vă rugăm vizitaţi site-ul Ambasadei României la Londra (londra.mae.ro) rubrica “Servicii consulare.Vize”.

Paşapoartele neridicate de la Edinburgh până la data de 6 decembrie 2014 se află la Secţia consulară din Londra.

Multumim pentru înţelegere.

 

 • Luni, marţi, şi vineri intre 09.00-13.00
 • Miercuri între orele 09.00 – 13.00 şi 14.00 – 18.00

Programările se fac prin telefon, fax şi poştă electronică la adresa  edinburgh@mae.ro sau direct la sediul Biroului Consular.

 
 

CUM OBTIN INFORMAȚII CONSULARE?

Informaţii complete cu privire la serviciile consulare: http://londra.mae.ro/node/485

Informaţii suplimentare cu privire la serviciile consulare pot fi obţinute la următoarele adrese:

contact@informatiiconsulare.ro  

londra.pasapoarte@mae.ro - programări pentru paşapoarte;

londra.visa@mae.ro - vize

IMPORTANT:

In vederea unei informări corecte şi complete, vă recomandăm să citiţi informaţiile consulare postate pe site-ul Ambasadei României la Londra http://londra.mae.ro/node/485 şi să utilizaţi poşta electronică, respectiv adresele de e-mail menţionate mai sus, în cazurile în care consideraţi că sunt necesare clarificări suplimentare.

Timpul de răspuns la solicitarile primite prin email nu depăşeşte de regulă 2 zile lucrătoare. În anul 2013, la peste 90% dintre e-mail-urile transmise Secţiei consulare s-a răspuns în mai puţin de 24 de ore de la primirea mesajului.

 

 

Telefoane de urgență disponibile pentru cetățenii români care se confruntă cu o situaţie specială (accident, deces, arestare, etc.):

- 0044 (0) 77 387 16 335 numai pentru urgențe apărute în intervalul 17.00– 21.00.

- 0044 (0) 207 937 9666 numai pentru urgențe apărute în intervalul 21.00 – 09.00.

La aceste numere de telefon nu se fac programări şi nu se furnizează informaţii consulare.

În categoria situaţiilor speciale se încadrează accidentele cu victime, decesele, calamităţile şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.

ATENTIE:

Secţia consulară nu colaborează cu agenţii de servicii sau alţi intermediari şi nu îşi asumă răspunderea pentru serviciile sau informaţiile furnizate de aceştia.

TRADUCĂTORII şi INTERPREŢII:

Nu sunt angajaţi ai Secţiei consulare şi sunt autorizaţi de Ministerul Justiţiei din România. Lista traducătorilor care au depus specimenul de semnătura şi sigiliul la Secţia consulară poate fi solicitată prin e-mail la londra.cons@mae.ro.

Secţia consulară colaborează cu traducătorii strict în vederea legalizării semnăturii acestora, pe traducerile efectuate.

Informaţiile consulare pot fi furnizate numai de către funcţionarii consulari.

 

Pentru a micşora timpii de aşteptare la Secţia consulară, vă recomandăm:

 - să tipăriţi  şi să completaţi formularele postate pe pagina web a Ambasadei; formularele trebuie să fie completate cu litere majuscule şi să cuprindă datele personale din Cartea de Identitate sau din Paşaportul valabil;

 - să aveţi asupra dumneavoastră copii ale documentelor de identitate şi ale celorlalte documente necesare în vederea îndeplinirii serviciului consular solicitat;

 - să aveţi pregătită suma exactă pentru achitarea taxelor consulare în numerar;

 - să nu vă deplasaţi însoţiţi de rude sau prieteni care nu doresc servicii consulare.

 

Ministerul Fondurilor Europene anunţă lansarea a noi trei axe de finanţare

23.01.2015

http://www.dprp.gov.ro/ministrul-delegat-pentru-relatiile-cu-romanii-de-peste-hotare-saluta-lansarea-de-catre-ministerul-fondurilor-europene-a-trei-apeluri-pos-dru-de-care-vor-putea-beneficia-si-roman…

Ambasada României în Marea Britanie felicită câştigătorii Galei Ligii Studenţilor Români din Străinătate (Bucureşti, 8 ianuarie 2015)

10.01.2015

Ambasada României la Londra felicită Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) pentru organizarea celei de a şasea ediţii a Galei LSRS, la 8 ianuarie 2015, la Palatul Parlamentului din…

Pomul de Crǎciun la Ambasada României la Londra

15.12.2014

La 13 decembrie 2014, Ambasada României la Londra, cu sprijinul Institutului Cultural Român la Londra, a organizat tradiţionala petrecere a Pomului de Crăciun, eveniment dedicat copiilor…