Prima pagină

Program şi Contact

 
Important! Toate serviciile consulare la Secția consulară din Londra se prestează NUMAI pe bază de programare prealabilă.
Programările sunt disponibile pe pagina web E-Consulat www.econsulat.ro.

 

Secţia Consulară a Ambasadei României la Londra

 

 

Adresă: M.E.I.C. House, 344 Kensington High Street, Londra W14 8NS
Telefon:
+44 20 7602 7328
+44 20 7602 9833
+44 20 7603 6694
+44 20 7602 5193
Fax:+44 20 7602 4229
contact@informatiiconsulare.ro

Având în vedere interesul din ce în ce mai crescut al solicitanţilor de servicii consulare pentru obţinerea de informaţii și asistență consulară prin intermediul Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS), în perioada 10 - 20 martie 2017, aplicaţia informatică ce deservește CCSCRS va fi supusă unor actualizări tehnice, ce au ca obiectiv principal mărirea capacităţii operaţionale în beneficiul cetăţenilor români. În perioada lucrărilor tehnice (10 - 20 martie 2017) aplicaţia CCSCRS nu va funcţiona pentru public.

Cetăţenii români vor putea, în continuare, să solicite informații consulare apelând numerele de telefon afișate pe paginile web ale fiecărui consulat , intrând astfel în contact direct cu un lucrător consular.
Pentru situaţii de urgenţă, accidente, îmbolnăviri, dispariţii, decese sau alte situaţii în care viaţa persoanei poate fi pusă în pericol, recomandăm apelarea telefoanelor de urgenţă existente la fiecare consulat, acestea fiind afişate pe website-ul fiecărui consulat la rubrica Contactaţi-ne, ramura Telefon de urgenţă.

Biroul Consular din Edinburgh

 

 

 
Biroul lucrează doar pe bază de programare prin email şi are următoarea competenţă teritorială: Scoţia,  Irlanda de Nord şi Nordul Angliei (până la Keswick, Penrith, Darlington, Stockton on Tees, Middlesbrough, inclusiv).
Persoanele care locuiesc la sud de această zonă/linie sunt rugate să ia legatura cu Secţia consulară Londra.

Adresă: 7-9 North St. David Street, Edinburgh, EH2 1AW
Telefon: +44 (0) 131 524 9498
Fax: +44 (0) 131 524 9499
Email: edinburgh@mae.ro

Cetăţenii români pot solicita informaţii consulare la adresa contact@informatiiconsulare.ro.

Rugăm să ne comunicaţi în solicitare, care este oraşul/provincia/statul dumneavoastră de rezidenţă pentru a vă oferi informaţiile consulare în funcţie de zona geografică

Având în vedere setările specifice domeniului aol.com, vă rugăm, ca solicitările de informaţii să NU fie transmise  de pe adrese precum abc@aol.com, deoarece, în mod constant, mesajele transmise către aceaste adrese nu ajung la destinatar.

Zile libere în anul 2017, când Secția consulară este închisă (nu va lucra cu publicul)!
1 și 2 ianuarie - Prima și a doua zi de Anul Nou
24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române
16 și 17 aprilie - Prima și a doua zi de Paște
1 mai - Ziua Muncii
1 iunie - Ziua Copilului
4 și 5 iunie - Prima și a doua zi de Rusalii
15 august - Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie - Sfântul Andrei
1 decembrie - Ziua Națională a României
25 și 26 decembrie - Prima și a doua zi de Crăciun
 

PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL AL SECȚIEI CONSULARE DIN LONDRA

LUNI, MARŢI, MIERCURI, JOI

09.00 - 14.00 - DEPUNEREA CERERILOR - ACCESUL ÎN SALĂ

Fără programare:

TITLURI DE CĂLĂTORIE pentru persoanele care urmează să călătorească în România în cel mult 10 zile lucrătoare (2 săptămâni) și numai pe baza unor documente care justifică urgența (rezervări bilete de avion, autocar etc.)

PAȘAPOARTE TEMPORARE numai pe baza unor documente care justifică urgența (tratamente medicale în străinătate, competiții sportive, rezervări bilete de avion, autocar etc.)

Cu programare:

TITLURI DE CĂLĂTORIE

PAŞAPOARTE(electronice şi temporare) - în ceea ce privește programările la pașapoarte există două intervale orare pentru preluare cereri: de Luni până Vineri, între orele 08.30 și 13.00 și de Luni până Joi, între orele 15.00 - 19.00.

CERTIFICATE DE STARE CIVILĂ (naștere, căsătorie, deces)

ACTE NOTARIALE (procuri sau declarații autentificate, legalizări, certificări etc.)

OBȚINERE ACTE DIN ROMÂNIA (caziere judiciare, duplicate certificate de naștere, căsătorie, deces)

Programările se fac prin portalul extern al aplicatiei E-Consulat, la adresa https://econsulat.ro/ sau, în situații excepționale, la sediul Secţiei Consulare. 

Prin efectuarea unei programări se reduc timpii de așteptare și numărul deplasărilor la sediul Secției Consulare.

Cele mai multe dintre documente se vor elibera în aceiași zi: certificatele de naștere, căsătorie, deces, procurile și declarațiile autentificate, adeverințele de cazier judiciar etc.

 

Pentru sesizari privind disfuncționalități ale portalului Ghișeul Consular Online www.econsulat.ro sau pentru probleme de ordin procedural, vă rugăm să ne scrieți la adresa de e-mail londra.cons2@mae.ro .

► 15.00 - 17.00 ELIBERAREA URMĂTOARELOR DOCUMENTE: certificate de naștere, căsătorie, deces, procuri și declarații autentificate, titluri de călătorie, caziere și adeverințe de cazier etc., ridicarea documentelor se face fără programare prealabilă!

 
VINERI

► 09.00 - 14.00ELIBERAREA PAŞAPOARTELOR

► 09.00 - 14.00 - DEPUNERE DOSARE DE (RE)DOBÂNDIRE A CETĂŢENIEI ROMÂNE/DEPUNERE JURAMĂMÂNT DE CREDINȚĂ - numai cu programare prin portalul extern al aplicatiei E-Consulat, la adresa https://econsulat.ro/ sau, în situații excepționale, la sediul Secţiei Consulare.

► 09.00 - 14.00AUDIENŢE, CAZURI SPECIALE/COMPLEXE - numai cu informare în prealabil la adresele de email londra.cons1@mae.ro si londra.cons2@mae.ro

09.00 - 14.00VIZE - numai cu programare pe portalul E-Visa http://evisa.mae.ro

CUM OBTIN INFORMAȚII CONSULARE?

Informaţii complete cu privire la serviciile consulare: http://londra.mae.ro/node/485

Informaţii suplimentare cu privire la serviciile consulare pot fi obţinute la următoarele adrese de e-mail:

contact@informatiiconsulare.ro  - informații generale despre serviciile consulare

londra.visa@mae.ro - vize și cetățenie

IMPORTANT:

In vederea unei informări corecte şi complete, vă recomandăm să citiţi informaţiile consulare postate pe site-ul Ambasadei României la Londra http://londra.mae.ro/node/485 şi să utilizaţi poşta electronică, respectiv adresele de e-mail menţionate mai sus, în cazurile în care consideraţi că sunt necesare clarificări suplimentare.

 

Telefon de urgență disponibil pentru cetățenii români care se confruntă cu o situaţie deosebită (accident, deces, arestare, etc.)0044 (0) 77 387 16 335. La acest număr de telefon nu se fac programări şi nu se furnizează informaţii consulare!

ATENTIE:

Secţia consulară nu are angajați traducători, avocați, firme de pompe funebre și nici nu lucrează în mod deosebit cu o persoană sau firmă anume sau alţi intermediari şi nu nici îşi asumă răspunderea pentru serviciile sau informaţiile furnizate de aceştia. Click aici pentru listele cu avocați, traducători, firme de pompe funebre și de transport 

 

PARCARE !

Nu există facilitţi de parcare în imediata apropiere a Secţiei Consulare a Ambasadei României la Londra.

Cele mai apropiate parcări  mari cu plată sunt :

Mall-ul Westfield London post code W12 7SL – tarif  6,50 GPB/24 ore (Autobuze de legatură C1 si 49 ) sau cca 20 minute de mers pe jos.

Tesco Kensington Superstore post code  W14 8PB – gratuit max 2 ore. 

Mall-ul din Hammersmith post code W6 9HW – tarif 10,50 / 4-6 ore (Autobuze de legatură 9, 10, 27 ) sau cca 20 minute de mers pe jos.

Pentru alte spatii de parcare in zona Sectiei consulare:

http://en.parkopedia.co.uk/parking/carpark/london_young_street/w8/london/

http://en.parkopedia.co.uk/parking/pembroke_road_london_united_kingdom/?ac=1&country=UK&lat=51.49484529999999&lng=-0.19958569999994324

 

Rugăm solicitanţii de servicii consulare să respecte regimul de parcare din zona Secţiei consulare şi zonele dedicate exclusiv rezidenţilor. Autorităţile britanice aplică amenzi începând de la 70 GBP până la imobilizarea şi ridicarea autoturismului.

Comunicat de presă privind impactul invocării art. 50 din TUE asupra comunităţii româneşti din Regatul Unit

21.03.2017

În contextul apropierii datei invocării, de către guvernul britanic, a articolului 50 din Tratatul Uniunii Europene, precizăm că acest gest permite iniţierea negocierilor privind retragerea…

Q&A – teme de interes în context Brexit

21.03.2017

1. Condiţii de muncă Q: Cum obţin card de muncă? A: Începând cu 1 ianuarie 2014, cetăţenii români se bucură de aceleaşi drepturi pe piaţa britanică a muncii ca şi toţi…

Vizita ambasadorului României în Hampshire (22 - 23 martie 2017)

24.03.2017

În perioada 22-23 ianuarie a.c. ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Dan Mihalache, a efectuat o vizită de lucru în Comitatul Hampshire (localitățile…