Actualităţi consulare

”Împreună la greu!”

În ultima perioadă se constată o creștere a numărului cetățenilor români care se află într-o situație dificilă și care solicită sprijinul Secției consulare fie pentru a identifica un loc de muncă, a aplica pentru diferite ajutoare sociale (alocații și alte indemnizații), fie pentru suport financiar pentru a se întoarce în România. Misiunea diplomatică încearcă să gestioneze aceste cazuri prin resursele proprii și împreună cu cele ale autorității locale.

Suntem, de asemenea, la curent că activități similare de ajutorare și sprijin sunt desfășurate și de către diferite asociații și biserici românești sau persoane fizice din Marea Britanie iar prin proiectul de față ne dorim inventarierea resurselor disponibile, canalizarea eforturilor și direcționarea acestora pentru o mai bună gestionare a situațiilor în care se află unii cetățeni români. Considerăm important ca membrii comunității românești, precum și mediul asociativ românesc, să caute și să găsească în misiunea diplomatică un sprijin real și concret pentru rezolvarea acestor probleme.

Având în vedere cele de mai sus, Secția consulară lansează o campanie socială, denumită sugestiv ”Împreună la greu!”, prin care să aducă în atenția publicului faptul că există cetățeni români care trec prin situații deosebite și să încerce să canalizeze diverse resurse pentru sprijinirea acestora.

Click pe link-uri pentru detalii despre proiect și formulare:

Împreună la greu!-prezentare.pdf

Regulament.pdf

GDPR voluntari.pdf

Formular de înscriere.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În prim plan

Harta interactivă a secțiilor de votare din Marea Britanie - Alegeri Prezidențiale- noiembrie 2019

24.11.2019

Adresele și harta interactivă a secțiilor de votare deschise în Marea Britanie! 540 Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord Londra 1 Institut Cultural Român 1 Belgrave Square,…

Study programmes in English Language organised by the University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia, Romania

04.06.2019

The University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia offers study programmes in English Language (Archaeology, Business Administration, Informatics – Master’s degree of Business Administration). …