Actualităţi consulare

”Împreună la greu!”

În ultima perioadă se constată o creștere a numărului cetățenilor români care se află într-o situație dificilă și care solicită sprijinul Secției consulare fie pentru a identifica un loc de muncă, a aplica pentru diferite ajutoare sociale (alocații și alte indemnizații), fie pentru suport financiar pentru a se întoarce în România. Misiunea diplomatică încearcă să gestioneze aceste cazuri prin resursele proprii și împreună cu cele ale autorității locale.

Suntem, de asemenea, la curent că activități similare de ajutorare și sprijin sunt desfășurate și de către diferite asociații și biserici românești sau persoane fizice din Marea Britanie iar prin proiectul de față ne dorim inventarierea resurselor disponibile, canalizarea eforturilor și direcționarea acestora pentru o mai bună gestionare a situațiilor în care se află unii cetățeni români. Considerăm important ca membrii comunității românești, precum și mediul asociativ românesc, să caute și să găsească în misiunea diplomatică un sprijin real și concret pentru rezolvarea acestor probleme.

Având în vedere cele de mai sus, Secția consulară lansează o campanie socială, denumită sugestiv ”Împreună la greu!”, prin care să aducă în atenția publicului faptul că există cetățeni români care trec prin situații deosebite și să încerce să canalizeze diverse resurse pentru sprijinirea acestora.

Click pe link-uri pentru detalii despre proiect și formulare:

Împreună la greu!-prezentare.pdf

Regulament.pdf

GDPR voluntari.pdf

Formular de înscriere.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În prim plan

Precizări cu privire la existența unui număr suficient buletine vot la alegerile pentru Parlamentul European și Referendumul Național din 26 mai 2019

26.05.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord precizează că buletinele de vot, atât cele pentru alegerile pentru Parlamentul European, cât și cele pentru…

Modelele buletinelor de vot ce vor fi utilizate la referendumul naţional din data de 26 mai 2019

23.05.2019

Modelele buletinelor de vot ce vor fi utilizate la referendumul naţional din data de 26 mai 2019 …