Actualităţi consulare

Consulat itinerant la Swansea (14 octombrie 2018)

În cadrul programului "Consulat itinerant 2018", promovat de Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, vă aducem la cunoștință că, în perioada septembrie - decembrie 2018, Secția consulară din Londra va organiza un număr de 8 consulate itinerante astfel:

- Insula Jersey, 14-16 septembrie a.c.

- Preston și Leeds, 28 septembrie-1 octombrie a.c.

- Southampton și Swansea, 12-14 octombrie a.c.

- Nottingham, 26-27 octombrie a.c.

- Birmingham, 18-19 noiembrie a.c.

- Belfast, 1-2 decembrie a.c.

Datele sunt orientative și pot exista unele schimări din cauza unor factori ce nu depind misiunea diplomatică. Detaliile pentru fiecare consulat itinerant vor fi comunicate/confirmate cu aproximativ 2 săptămâni înainte de desfășurarea consulatului itinerant. Vă rugăm să nu trimiteți solicitări de programări decât în momentul în care este anunțat oficial termenul de programare pentru localitatea unde doriți să obțineți serviciul consular.

În data 12 octombrie 2018, reprezentanţi ai Secţiei Consulare de la Londra se vor deplasa în localitatea Southampton, pentru a oferi asistenţă şi servicii consulare cetăţenilor români din această zonă. Aceste servicii cuprind exclusiv: preluarea datelor în vederea emiterii pașapoartelor electronice și a titlurilor de călătorie, eliberarea de acte notariale precum și eliberarea adeverințelor de cazier judiciar.

Atenție! În cadrul consulatului itinerant nu se pot înscrie acte de stare civilă - naștere/căsătorie/deces.

Accesul la serviciile consulare se va face NUMAI pe bază de programare prealabilă, care poate fi solicitată la Secţia Consulară a Ambasadei României de la Londra, pe adresa de e-mail: londra.consulatitinerant@gmail.com sau prin fax la  nr. +44 20 7602 4229.

La rubrica Subject din e-mail sau pe cererea trimisă prin fax vă rugăm să scrieți: Solicitare programare Consulat itinerant Swansea – 2018.

ATENTIE ! 

Dacă aţi solicitat o programare înainte de publicarea prezentului anunţ, vă rugăm să o retransmiteţi la adresa de e-mail: londra.consulatitinerant@gmail.com
La cererea scrisă a solicitanţilor paşapoartele pot fi remise şi prin poştă sau serviciu de curierat rapid: solicitantul va depune şi un plic pre-plătit autoadresat timbrat corespunzător - Royal Mail – Special Delivery cu ocazia depunerii cererii la Secția consulară. Pentru fiecare cerere este nevoie de 1 plic, ex. 1 cerere/1 plic, 2 cereri/2 plicuri etc. Pașaportul nou poate fi trimis prin poștă doar după anularea vechiului pașaport.

Solicitările pentru programarea în cadrul consulatului itinerant vor putea fi făcute până miercuri, 10 octombrie 2018, orele 17:00.

În vederea reducerii timpilor de așteptare, vă adresăm rugămintea ca, la momentul solicitării programării, să precizaţi următoarele:

  • - numele şi prenumele solicitantului;
  • - serviciul consular solicitat (ex: pașapoarte electronice sau titluri de călătorie, procuri sau declarații, adeverință cazier judiciar );
  • - în cazul solicitări unui pașaport electronic sau titlu de călătorie menționați culoarea ochilor și înălțimea;
  • - adresa unde locuiți în Marea Britanie;
  • - data naşterii, locul nașterii și Codul Numeric Personal;
  • - prenumele părinţilor (solicitantului);
  • - adresa de domiciliu din Romania (în cazul persoanelor care deţin carte de identitate românească) sau adresa de domiciliu din Marea Britanie (în cazul persoanelor care deţin paşapoarte cu domiciliul in Marea Britanie);
  • - seria şi numărul documentului de identitate românesc (C.I sau paşaport);
  • - obligatoriu numărul de telefon mobil pentru a vă putea contacta telefonic pentru detalii.

În funcţie de fiecare situaţie, este posibil să vi se solicite de către Secția Consulară transmiterea de xerocopii scanate color ale actelor necesare pentru prestarea serviciilor consulare solicitate.

Echipa consulară mobilă se va deplasa la Swansea, Comcen Computer Supplies Ltd, Bruce Road, Swansea SA5 4HS, iar programul de preluare a cererilor va fi :

Duminica - 14.10.2018, între orele 12.00-18.00

Pentru informații privind documentele necesare fiecărui serviciu consular vă rugăm să vizitați pagina web a Ambasadei României la Londra astfel:Recomandăm cetăţenilor români care vor solicita servicii consulare ca la data programării să se prezinte cu documentele de identitate româneşti valabile şi/sau actele de stare civilă în original şi fotocopie color.

- pașapoarte http://londra.mae.ro/node/829

- titluri de călătorie http://londra.mae.ro/node/271

- procuri eliberare carte de identitate http://londra.mae.ro/node/477

- alte procuri și declarații http://londra.mae.ro/node/259

- obținere adeverință cazier judiciar http://londra.mae.ro/node/276

În prim plan

Study programmes in English Language organised by the University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia, Romania

04.06.2019

The University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia offers study programmes in English Language (Archaeology, Business Administration, Informatics – Master’s degree of Business Administration). …

COMUNICAT Sesiunea de informare despre drepturile cetățenilor români post-Brexit în Marea Britanie

22.03.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene la Londra, a organizat joi, 21 martie 2019, o sesiune de informare cu…