Actualităţi economice

Participarea României la târgul internaţional London Wine Fair 2016

La data de 3 mai a.c., Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei României la Londra, Cosmin Onisii, a vizitat pavilionul României organizat în cadrul târgului internaţional London Wine Fair, care are loc în perioada 3-5 mai 2016.

România participă la cea de-a 36-a ediţie a London Wine Fair cu 16 producători de vinuri, în cadrul pavilionului naţional, organizat de Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, în colaborare cu Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri din România (APEV) şi cu sprijinul BPCE Londra.

La ediția din acest an, România este reprezentată de următoarele societăți comerciale: Agro Industrial Ceres, Alcovin, Amb Wine Company, Avincis Vinuri, Crama Ceptura, Cramele Halewood, Cramele Senator, Domeniile Blaga, Domeniile Sahateni, Domeniul Bogdan, Domeniul Coroanei Segarcea, Jidvei Srl Filiala Alba, Mera Com International, Viile Budureasca, Vitis Metamorfosis și Wine Princess.

Alti patru producători români - Agricola Știrbey, Vinarte, Legendary Dracula și Cramele Recaș - participă la târg cu standuri proprii.

Organizatorii London Wine Fair estimează participarea a peste 11.000 de vizitatori, exclusiv comercianţi şi 750 de producători din 40 de ţări, care urmează să testeze mai mult de 10.000 de soiuri de vinuri din toate colţurile lumii.

Unul din obiectivele participării româneşti îl constituie creşterea vizibilităţii brandurilor din industria vinului din România, mărci deja recunoscute pe pieţele importante ale lumii. Importatori, distribuitori, sommelieri și jurnaliști au posibilitatea să aprofundeze oferta de export a României și să deguste o gama largă de vinuri Premium, inclusiv cu prilejul  evenimentului de Prezentare-Degustare de vinuri, organizat la pavilionul național, în data de 4 mai 2016. Exportul de vinuri româneşti în Marea Britanie a crescut cu 24% în anul 2015, comparativ cu situaţia anului 2014.

În prim plan

Study programmes in English Language organised by the University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia, Romania

04.06.2019

The University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia offers study programmes in English Language (Archaeology, Business Administration, Informatics – Master’s degree of Business Administration). …

COMUNICAT Sesiunea de informare despre drepturile cetățenilor români post-Brexit în Marea Britanie

22.03.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene la Londra, a organizat joi, 21 martie 2019, o sesiune de informare cu…