Actualităţi economice

Participarea României la târgul internaţional London Wine Fair 2016

La data de 3 mai a.c., Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei României la Londra, Cosmin Onisii, a vizitat pavilionul României organizat în cadrul târgului internaţional London Wine Fair, care are loc în perioada 3-5 mai 2016.

România participă la cea de-a 36-a ediţie a London Wine Fair cu 16 producători de vinuri, în cadrul pavilionului naţional, organizat de Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, în colaborare cu Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri din România (APEV) şi cu sprijinul BPCE Londra.

La ediția din acest an, România este reprezentată de următoarele societăți comerciale: Agro Industrial Ceres, Alcovin, Amb Wine Company, Avincis Vinuri, Crama Ceptura, Cramele Halewood, Cramele Senator, Domeniile Blaga, Domeniile Sahateni, Domeniul Bogdan, Domeniul Coroanei Segarcea, Jidvei Srl Filiala Alba, Mera Com International, Viile Budureasca, Vitis Metamorfosis și Wine Princess.

Alti patru producători români - Agricola Știrbey, Vinarte, Legendary Dracula și Cramele Recaș - participă la târg cu standuri proprii.

Organizatorii London Wine Fair estimează participarea a peste 11.000 de vizitatori, exclusiv comercianţi şi 750 de producători din 40 de ţări, care urmează să testeze mai mult de 10.000 de soiuri de vinuri din toate colţurile lumii.

Unul din obiectivele participării româneşti îl constituie creşterea vizibilităţii brandurilor din industria vinului din România, mărci deja recunoscute pe pieţele importante ale lumii. Importatori, distribuitori, sommelieri și jurnaliști au posibilitatea să aprofundeze oferta de export a României și să deguste o gama largă de vinuri Premium, inclusiv cu prilejul  evenimentului de Prezentare-Degustare de vinuri, organizat la pavilionul național, în data de 4 mai 2016. Exportul de vinuri româneşti în Marea Britanie a crescut cu 24% în anul 2015, comparativ cu situaţia anului 2014.

Comunicat de presă privind impactul invocării art. 50 din TUE asupra comunităţii româneşti din Regatul Unit

21.03.2017

În contextul apropierii datei invocării, de către guvernul britanic, a articolului 50 din Tratatul Uniunii Europene, precizăm că acest gest permite iniţierea negocierilor privind retragerea…

Q&A – teme de interes în context Brexit

21.03.2017

1. Condiţii de muncă Q: Cum obţin card de muncă? A: Începând cu 1 ianuarie 2014, cetăţenii români se bucură de aceleaşi drepturi pe piaţa britanică a muncii ca şi toţi…

România participă cu Pavilion național la IFE 2017, cea mai importantă manifestare expozițională de profil alimentar din Marea Britanie

23.03.2017

La 21 martie 2017, Ambasadorul României la Londra, domnul Dan Mihalache, a vizitat Pavilionul României din cadrul târgului International Food & Drink Event (IFE), care se desfășoarǎ între …