Actualităţi economice

Conferinţa “Romania Investor Days” dedicată promovării oportunităților investiționale din România

În perioada 29 februarie – 1 martie a avut loc, la Londra, cea de-a treia ediţie a conferinţei “Romania Investor Days”, organizată de Fondul Proprietatea şi Wood & Company, ale cărei lucrări au fost deschise de însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei României la Londra, Cosmin Onisii. Acesta a subliniat, în intervenţia sa, relevanţa deosebită a Parteneriatului Strategic dintre România şi Marea Britanie, ca argument în favoarea consolidării prezenţei investitorilor britanici pe piaţa românească.

Evenimentul a reunit, în premieră, peste 100 de reprezentanți din partea a 56 de fonduri de investiții, care administrează active cu o valoare cumulată de peste 4.500 de miliarde de dolari.   

Conferința s-a bucurat de prezenţa activă a unei importante delegaţii oficiale româneşti, din care au făcut parte, alături de consilierul prezidenţial Dan Mihalache şi ministrul finanţelor publice, Anca Dragu, reprezentanţi ai Guvernului României, Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Ministerului Energiei, Băncii Naționale a României şi Autorității de Supraveghere Financiară. Au participat, de asemenea, membri ai Franklin Templeton Investments și London Stock Exchange Group.

Pe parcursul celor două zile au avut loc peste 160 de întâlniri între investitori și managementul de top al companiilor participante, incluzând: Alro, Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, Aeroporturi București, Bursa de Valori București, CE Oltenia, Conpet, Electrica, Fondul Proprietatea, Hidroelectrica, NEPI, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Poșta Română, RCS&RDS, Salrom, SIF 1 Banat Crișana, SIF 2 Moldova, SIF 3 Transilvania, Romgaz, Teraplast, Transelectrica și Transgaz.   

Conferinţa “Romania Investor Days” constituie o platformă care oferă potenţialilor investitori oportunitatea de a fi informaţi asupra celor mai recente evoluții, de a interacţiona cu factori de decizie din piața românească, stabilind o punte între România, ca scenă a numeroase inițiative economice, și Londra, principalul centru financiar internațional.

În prim plan

Study programmes in English Language organised by the University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia, Romania

04.06.2019

The University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia offers study programmes in English Language (Archaeology, Business Administration, Informatics – Master’s degree of Business Administration). …

COMUNICAT Sesiunea de informare despre drepturile cetățenilor români post-Brexit în Marea Britanie

22.03.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene la Londra, a organizat joi, 21 martie 2019, o sesiune de informare cu…