Actualităţi economice

Conferința „Doing Business in Romania”

La 3 februarie 2016, Ambasada României la Londra a organizat, în spațiile de protocol ale misiunii diplomatice, conferința „Doing Business in Romania”, urmată de un cocktail, în cooperare cu Chelgate, Eversheds Romania și Camera de Comerț Britanico-Română (BRCC).

Obiectivul conferinței l-a constituit promovarea potențialului economic al României, a oportunităților de afaceri şi investiţii, evenimentul beneficiind de prezența a peste 80 de reprezentanti ai instituțiilor și companiilor britanice și multinaționale.

Adresându-se participanților la conferință, în cadrul prezentării cu titlul „Doing Business in Romania”, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Claudiu Vrînceanu, a subliniat rezultatele macroeconomice, avantajele oferite de România ca destinație pentru investiții, evoluțiile recente ale climatului investițional, precum și perspectivele economice pozitive ale României.

Viorel Ciocoiu, consilier al Viceprim-ministrului, ministru al economiei, a prezentat pe larg oportunitățile investiționale oferite de România, subliniind importanța alegerii României ca destinație investițională în această perioadă.

Manuel Donescu, șeful biroului comercial din cadrul Ambasadei României, a menționat evoluția pozitivă a cooperării economice dintre România și Marea Britanie, îndeosebi din perspectiva schimburilor comerciale care au înregistrat anul trecut cel mai ridicat nivel din istoria relațiilor bilaterale.

Programul conferinței a inclus prezentări ale directorului  pentru România al BERD, Matteo Patrone, directorului general al BRCC, Charlie Crocker, precum și ale mediului de afaceri: Irina Constantinescu (Chelgate Romania) și Cristian Lina (Eversheds Romania). Un loc important în agenda evenimentului a fost alocat exemplelor de succes pe piața românească ale companiilor britanice Spirit Circuits și Bridge.

Londra va găzdui în continuare evenimente de promovare a oportunităţilor investiţionale din România, având în vedere reacţiile pozitive ale investitorilor internaționali, interesaţi să intre pe piaţa românească, respectiv să-şi crească prezența. Evenimentele organizate cu sprijinul misiunii diplomatice române, participarea oficialilor de la București și prezentarea unor exemple investiționale de succes, respectiv modele de afaceri înființate în Marea Britanie și România, contribuie atât la mai buna informare a oamenilor de afaceri cu privire la progresele înregistrate de economia românească, cât și la amplificarea schimburilor economice bilaterale.

În prim plan

Study programmes in English Language organised by the University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia, Romania

04.06.2019

The University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia offers study programmes in English Language (Archaeology, Business Administration, Informatics – Master’s degree of Business Administration). …

COMUNICAT Sesiunea de informare despre drepturile cetățenilor români post-Brexit în Marea Britanie

22.03.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene la Londra, a organizat joi, 21 martie 2019, o sesiune de informare cu…