Actualităţi economice

Conferința „Doing Business in Romania”

La 3 februarie 2016, Ambasada României la Londra a organizat, în spațiile de protocol ale misiunii diplomatice, conferința „Doing Business in Romania”, urmată de un cocktail, în cooperare cu Chelgate, Eversheds Romania și Camera de Comerț Britanico-Română (BRCC).

Obiectivul conferinței l-a constituit promovarea potențialului economic al României, a oportunităților de afaceri şi investiţii, evenimentul beneficiind de prezența a peste 80 de reprezentanti ai instituțiilor și companiilor britanice și multinaționale.

Adresându-se participanților la conferință, în cadrul prezentării cu titlul „Doing Business in Romania”, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Claudiu Vrînceanu, a subliniat rezultatele macroeconomice, avantajele oferite de România ca destinație pentru investiții, evoluțiile recente ale climatului investițional, precum și perspectivele economice pozitive ale României.

Viorel Ciocoiu, consilier al Viceprim-ministrului, ministru al economiei, a prezentat pe larg oportunitățile investiționale oferite de România, subliniind importanța alegerii României ca destinație investițională în această perioadă.

Manuel Donescu, șeful biroului comercial din cadrul Ambasadei României, a menționat evoluția pozitivă a cooperării economice dintre România și Marea Britanie, îndeosebi din perspectiva schimburilor comerciale care au înregistrat anul trecut cel mai ridicat nivel din istoria relațiilor bilaterale.

Programul conferinței a inclus prezentări ale directorului  pentru România al BERD, Matteo Patrone, directorului general al BRCC, Charlie Crocker, precum și ale mediului de afaceri: Irina Constantinescu (Chelgate Romania) și Cristian Lina (Eversheds Romania). Un loc important în agenda evenimentului a fost alocat exemplelor de succes pe piața românească ale companiilor britanice Spirit Circuits și Bridge.

Londra va găzdui în continuare evenimente de promovare a oportunităţilor investiţionale din România, având în vedere reacţiile pozitive ale investitorilor internaționali, interesaţi să intre pe piaţa românească, respectiv să-şi crească prezența. Evenimentele organizate cu sprijinul misiunii diplomatice române, participarea oficialilor de la București și prezentarea unor exemple investiționale de succes, respectiv modele de afaceri înființate în Marea Britanie și România, contribuie atât la mai buna informare a oamenilor de afaceri cu privire la progresele înregistrate de economia românească, cât și la amplificarea schimburilor economice bilaterale.

Comunicat de presă privind impactul invocării art. 50 din TUE asupra comunităţii româneşti din Regatul Unit

21.03.2017

În contextul apropierii datei invocării, de către guvernul britanic, a articolului 50 din Tratatul Uniunii Europene, precizăm că acest gest permite iniţierea negocierilor privind retragerea…

Q&A – teme de interes în context Brexit

21.03.2017

1. Condiţii de muncă Q: Cum obţin card de muncă? A: Începând cu 1 ianuarie 2014, cetăţenii români se bucură de aceleaşi drepturi pe piaţa britanică a muncii ca şi toţi…

România participă cu Pavilion național la IFE 2017, cea mai importantă manifestare expozițională de profil alimentar din Marea Britanie

23.03.2017

La 21 martie 2017, Ambasadorul României la Londra, domnul Dan Mihalache, a vizitat Pavilionul României din cadrul târgului International Food & Drink Event (IFE), care se desfășoarǎ între …