Actualităţi economice

România a participat cu pavilion național la târgul internațional din industria de mobilă The January Furniture Show Birmingham

România a participat cu pavilion național la târgul internațional din industria de mobilă The January Furniture Show, cel mai important eveniment de profil din Marea Britanie, care s-a desfășurat la Birmingham, în perioada 24-27 ianuarie 2016.

În pavilionul naţional, organizat  de Ministerul Economiei, Comerţului și Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, în cooperare cu Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR) si cu sprijinul Ambasadei României, şi-au prezentat produsele proprii opt firme româneşti: Ecomatrix, Fortis Co, Noul Woodest, Polak Mob, Quadra Invest, Sophia 2004, Teletim și Zetam-Plm.

Produsele românești s-au remarcat atât prin design și culori, cât și materiale, predominând lemnul masiv, cu suprafeţe mate, mătăsoase, precum și combinaţiile de lemn cu metal sau MDF.

Participarea firmelor româneşti la evenimentul de la Birmingham a avut loc în cadrul programului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare parţială de la bugetul de stat, coordonat în parteneriat public-privat prin Consiliul de Export.

Exportul de mobilă românească în Marea Britanie a crescut cu 6,46% în anul 2015 (primele 10 luni), comparativ cu perioada similară din 2014, înregistrându-se livrări în valoare de 136 milioane euro.

În prim plan

Study programmes in English Language organised by the University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia, Romania

04.06.2019

The University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia offers study programmes in English Language (Archaeology, Business Administration, Informatics – Master’s degree of Business Administration). …

COMUNICAT Sesiunea de informare despre drepturile cetățenilor români post-Brexit în Marea Britanie

22.03.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene la Londra, a organizat joi, 21 martie 2019, o sesiune de informare cu…