Asistenţă şi servicii consulare pentru…

Înregistrarea voluntară la ambasadă

Important! Toate serviciile consulare la Secția consulară din Londra se prestează numai pe bază de programare prealabilă. Programările sunt disponibile pe pagina web: 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află în Marea Britanie să îşi înregistreze, în mod voluntar, prezenţa în zonă, prin portalul www.econsulat.ro la una din misiunile diplomatice/oficiile consulare ale României, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Înscrierea va fi realizată strict în baza liberului consimţământ, iar datele vor fi prelucrate în conformitate cu prevederile Legii 677 din 21 noiembrie 2001.

O altă modalitate pentru înregistrare este să descărcaţi formularul tip. După completare, formularul completat, semnat și datat se poate depune:

  • personal la secția consulară;
  • trimite prin fax la numărul +44 20 7602 4229;
  • scanat la adresa londra.cons2@mae.ro.

Date fiind natura şi scopul înregistrării, NU se vor percepe taxe consulare pentru efectuarea înregistrării.

Atunci când ne aflăm în străinătate, fiecare dintre noi trebuie să fie conştient de faptul că oriunde în lume există riscuri de securitate, motiv pentru care trebuie să ne asigurăm, în mod individual, măsurile de precauţie necesare pentru a putea avea o şedere cât mai plăcută şi lipsită de griji. 

În prim plan

Study programmes in English Language organised by the University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia, Romania

04.06.2019

The University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia offers study programmes in English Language (Archaeology, Business Administration, Informatics – Master’s degree of Business Administration). …

COMUNICAT Sesiunea de informare despre drepturile cetățenilor români post-Brexit în Marea Britanie

22.03.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene la Londra, a organizat joi, 21 martie 2019, o sesiune de informare cu…