Asistenţă şi servicii consulare pentru…

Înregistrarea voluntară la ambasadă

Important! Toate serviciile consulare la Secția consulară din Londra se prestează numai pe bază de programare prealabilă. Programările sunt disponibile pe pagina web: 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află în Marea Britanie să îşi înregistreze, în mod voluntar, prezenţa în zonă, prin portalul www.econsulat.ro la una din misiunile diplomatice/oficiile consulare ale României, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Înscrierea va fi realizată strict în baza liberului consimţământ, iar datele vor fi prelucrate în conformitate cu prevederile Legii 677 din 21 noiembrie 2001.

O altă modalitate pentru înregistrare este să descărcaţi formularul tip. După completare, formularul completat, semnat și datat se poate depune:

  • personal la secția consulară;
  • trimite prin fax la numărul +44 20 7602 4229;
  • scanat la adresa londra.cons2@mae.ro.

Date fiind natura şi scopul înregistrării, NU se vor percepe taxe consulare pentru efectuarea înregistrării.

Atunci când ne aflăm în străinătate, fiecare dintre noi trebuie să fie conştient de faptul că oriunde în lume există riscuri de securitate, motiv pentru care trebuie să ne asigurăm, în mod individual, măsurile de precauţie necesare pentru a putea avea o şedere cât mai plăcută şi lipsită de griji. 

În prim plan

Precizări cu privire la existența unui număr suficient buletine vot la alegerile pentru Parlamentul European și Referendumul Național din 26 mai 2019

26.05.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord precizează că buletinele de vot, atât cele pentru alegerile pentru Parlamentul European, cât și cele pentru…

Modelele buletinelor de vot ce vor fi utilizate la referendumul naţional din data de 26 mai 2019

23.05.2019

Modelele buletinelor de vot ce vor fi utilizate la referendumul naţional din data de 26 mai 2019 …