Actualitatea ambasadei

Lansarea la Londra a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene

Comunicat de presă

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord împreună cu Institutul Cultural Român din Londra au organizat marți, 15 ianuarie 2019, evenimentul de lansare la Londra a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Printre invitații evenimentului desfășurat la sediul ICR Londra din 1 Belgrave Square s-au aflat reprezentanți ai Guvernului britanic, ai autorităților centrale și locale, membri ai corpului diplomatic acreditat la Londra, și reprezentanți ai comunității românești și ai mediului de business. 

În discursul său introductiv, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Dan Mihalache, a afirmat că Președinția română a Consiliului UE își propune să se concentreze pe patru teme de interes prioritar: o Europă a convergenței, o Europă mai sigură, o Europă ca actor global mai puternic și o Europă a valorilor comune. Totodată, Președinția română are ca obiectiv plasarea cetățeanului european în centrul mandatului său.

Președinția română a Consiliului UE este o ocazie excelentă pentru România de a-și reafirma angajamentele față de valorile Uniunii Europene și de a-și consolida rolul între statele membre UE, dar, în același timp, să își promoveze valorile naționale și să își arate contribuția la cultura europeană”, a afirmat ambasadorul Dan Mihalache.

Alocuțiuni au fost rostite și de Lordul Howe, Vice-președinte al Camerei Lorzilor din Parlamentul britanic și Ministru de Stat în cadrul Ministerului Apărării și Caroline Wilson, Director general pentru Europa la Ministerul de Externe britanic.  

Momentul principal al serii l-a reprezentat concertul de gală susținut de membri ai European Union Youth Orchestra (EUYO), ce a marcat o dublă aniversare: deschiderea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene și Ziua Culturii Naționale. Cu acest prilej, opt talentați muzicieni ai orchestrei au interpretat celebrul Octet al lui George Enescu, piesă extrem de apreciată de publicul prezent.

EUYO este una dintre cele mai bine cotate orchestre simfonice din lume, prezentă pe cele mai mari scene artistice internaționale, precum London's Royal Albert Hall din Londra, Carnegie Hall din New York și Musikverein din Viena.

 

Galerie foto

În prim plan

Precizări cu privire la existența unui număr suficient buletine vot la alegerile pentru Parlamentul European și Referendumul Național din 26 mai 2019

26.05.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord precizează că buletinele de vot, atât cele pentru alegerile pentru Parlamentul European, cât și cele pentru…

Modelele buletinelor de vot ce vor fi utilizate la referendumul naţional din data de 26 mai 2019

23.05.2019

Modelele buletinelor de vot ce vor fi utilizate la referendumul naţional din data de 26 mai 2019 …