Actualitatea ambasadei

Sărbătoarea Pomului de Crăciun

 

Sâmbătă, 8 decembrie, Ambasada României la Londra și Institutul Cultural Român au fost gazdele tradiționalei Serbări a Pomului de Crăciun. Peste 100 de copii din comunitatea românescă, însoțiți de părinți și bunici, au răspuns invitației noastre și au trăit clipe de neuitat urmărind “Cartea Poveștilor”  şi întâlnindu-l pe Moș Crăciun.  

Copiii de la școala de muzică AB Music Academy din Londra au prezentat, în premieră la Londra, „Cartea poveștilor”, un spectacol creat de îndrăgitul actor Dragos Moştenescu. Micii actori au fost îndelung aplaudați de cei prezenţi în sală care au fost fascinaţi de aventurile eroilor lor preferaţi.

Seara a continuat cu o întâlnire inedită, Moș Crăciun a sosit și în Belgrave Square cu daruri multe. Copiii au cântat colinde şi l-au aşteptat pe Moș care le-a oferit cadouri. De asemenea, în buna tradiţie românească, oaspeţilor li s-a oferit o masă cu bunătăți pregătite de ajutorii Moșului.

Evenimentul s-a bucurat de succes, părinți și copii au mulțumit și i-au felicitat pe organizatori pentru momentele frumoase petrecute împreună manifestându-şi dorinţa de a participa şi pe viitor la astfel de evenimente.

Evenimentului a fost posibil cu sprijinul generos al sponsorilor noștri, Kaufland România în cadrul proiectului Ajutorul Oficial a lui Moș Crăciun, Remus Robu prin firma de avocatură Gillen De Alwis Solicitors și firma de Securitate Danhouse.

 

Galerie Foto

În prim plan

Invitație - Drepturile cetățenilor români care trăiesc în Marea Britanie, post-Brexit

14.03.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Reprezentanța Comisiei Europene la Londra și Consiliul Local Harrow găzduiesc o sesiune de informare în cadrul căreia…

Informații privind cursul de limbă, cultură și civilizație românească (LCCR) în Marea Britanie în anul şcolar 2018-2019

06.03.2018

Vă informăm că în anul şcolar 2018-2019, Institutul Limbii Române şi MEN vor continua derularea Proiectului privind predarea Cursului de limbă, cultură şi civilizaţie românească ( LCCR) …

COMUNICAT Sesiunea de informare despre drepturile cetățenilor români post-Brexit în Marea Britanie

22.03.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene la Londra, a organizat joi, 21 martie 2019, o sesiune de informare cu…