Actualitatea ambasadei

Ziua Naţională a României la Londra

 

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a organizat o serie de evenimente de marcare a Zilei Naţionale a României şi a Centenarului Marii Uniri. Sărbătoarea a debutat marți, 27 noiembrie, cu o recepție dedicată membrilor corpului diplomatic acreditat în capitala britanică. Au fost prezenți peste 200 de persoane, 31 șefi de misiune, diplomați, reprezentanți ai unor instituții guvernamentale britanice, ai mediului de afaceri, comunității culturale. Excelența Sa Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, a transmis un mesaj de reafirmare a atașamentului României față de principiile dreptului internațional, promovarea valorilor echității, toleranței și respectului fată de toate naționalitățile. Ambasadorul român a menționat faptul că, la 100 de ani de la Marea Unire, România este un stat democratic, modern, un stat european care este pregătit să joace un rol important la nivelul Uniunii Europene. Momentele oficiale au fost urmate de ritmurile minunate ale „Baladei” lui Ciprian Porumbescu și ale „Ciocârliei” în interpretarea talentatei violoniste Adriana Cristea. 

Seria de evenimente a continuat pe 28 noiembrie cu un Concert de Gală. În prezența a peste 1500 de persoane, Rapsodia română Nr. 1, cea mai cunoscută lucrare a lui George Enescu, a răsunat la Royal Festival Hall, în interpretarea London Philharmonic Orchestra, condusă de dirijorul Andrés Orozco-Estrada. Recepția oferită înaintea concertului a fost momentul oportun în cadrul căruia ambasadorul Dan Mihalache a salutat parteneriatul constant cu London Philharmonic Orchestra și Timothy Walker, directorul executiv și artistic al orchestrei, în vederea promovării muzicii românești în mediul cultural britanic.

La 29 noiembrie, în prestigioasa locație din 1 Belgrave Square, Ambasada României, în parteneriat cu Institutul Cultural Român și Consiliul Județean Bistrița, a organizat o sărbătoare românească la care au fost invitați membri ai comunității românești, reprezentanți ai mediului asociativ, de afaceri, cultural, academic, religios, etc. Prin contribuţia artizanilor şi a producătorilor bistriţeni, a fost creat un stand de prezentare a unor produse românești care a fost foarte apreciat şi admirat de către invitații români şi cei străini. Spectacolul oferit de către Ansamblul Consiliului Județean Bistrița “Dor Românesc” a creat momente încărcate de o emoție aparte, o atmosferă în care cei prezenți la eveniment au cântat, au dansat și au simțit românește.

Seria de evenimente aniversare s-a bucurat de sprijinul generos al sponsorilor cărora le mulţumim cu această ocazie: Aqua Carpatica, Atlassib, Avincis, Crama Jelna, Crama Valea Ascunsă, Crama Vie-Vin Lechinţa, Elena”s Home Delivery, MaxiTrans Bus, MoneyGram, New Generation - Football Club, Tarsin, Topoloveni, Ursus, Via-Viticola Sarica Niculiţel, Zarea, Zetea precum şi Consiliul Judeţean Bistriţa.

 

Galerie foto

În prim plan

Precizări cu privire la existența unui număr suficient buletine vot la alegerile pentru Parlamentul European și Referendumul Național din 26 mai 2019

26.05.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord precizează că buletinele de vot, atât cele pentru alegerile pentru Parlamentul European, cât și cele pentru…

Modelele buletinelor de vot ce vor fi utilizate la referendumul naţional din data de 26 mai 2019

23.05.2019

Modelele buletinelor de vot ce vor fi utilizate la referendumul naţional din data de 26 mai 2019 …