Actualitatea ambasadei

Participarea Ambasadorului României la inaugurarea Corpului Consular Onorific din Bristol

 

Excelența Sa Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, a participat luni, 21 mai a.c., la Primăria din Bristol, alături de primarul ales al orașului, domnul Marvin Rees și Lord Mayor, doamna Lesley Alexander, la ceremonia de înființare a Corpului Consular Onorific din Bristol. Inițiativa, care aparține domnului Răzvan Ungureanu Constantinescu – consulul general onorific al României la Bristol, este una lăudabilă și vine să consolideze prezența, în Bristol, a consulatelor onorifice și să dea o mai mare consistență demersurilor pe care consulii onorifici le întreprind pe diversele paliere ale activității lor. Statele fondatoare ale acestui nou corp consular onorific sunt Cipru, Franța, Georgia, Germania, Norvegia și România, iar președintele ales este domnul Răzvan Ungureanu Constantinescu – consulul general onorific al României la Bristol.

În scurta sa alocuțiune, diplomatul român s-a adresat consulilor onorifici îndemnându-i la o mai mare implicare pentru susținerea intereselor naționale și ale comunității, să își asigure o mai mare vizibilitate atât în raport cu membrii comunităților lor cât și cu autoritățile locale.

La finalul ceremoniei, primarul ales al orașului Bristol, domnul Marvin Rees, l-a felicitat pe ambasadorul român pentru implicarea sa dezvoltarea relațiilor bilaterale și pentru prezența constantă atât personal cât și prin intermediul Consulatului General Onorific al României la Bristol în viața comunității bristoliene și i-a înmânat un obiect simbolic fabricat din faimoasa sticlă albastră de Bristol.

Misiunea diplomatică transmite, cu această ocazie, președintelui nou-înființatului Corp Consular Onorific din Bristol, domnului Răzvan Ungureanu Constantinescu, și celorlalți consuli onorifici, mult succes în activitate și cât mai multe proiecte în slujba guvernelor care i-au investit și a comunităților ale căror interese le reprezintă.

Galerie foto

În prim plan

Precizări cu privire la existența unui număr suficient buletine vot la alegerile pentru Parlamentul European și Referendumul Național din 26 mai 2019

26.05.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord precizează că buletinele de vot, atât cele pentru alegerile pentru Parlamentul European, cât și cele pentru…

Modelele buletinelor de vot ce vor fi utilizate la referendumul naţional din data de 26 mai 2019

23.05.2019

Modelele buletinelor de vot ce vor fi utilizate la referendumul naţional din data de 26 mai 2019 …