Actualitatea ambasadei

EduVision 2020

La 25 ianuarie, începând cu ora 14:30, a avut loc, în cadrul BETT (Târg de tehnologie educaţională organizat la Centrul de Expoziții ExCel, Londra, între 25-27 ianuarie), cea de a doua ediţie a evenimentului EduVision 2020 (http://eduvision.today), desfăşurat cu sprijinul şi participarea Ambasadei României la Londra şi a Ministerului Educaţiei Naţionale. Au fost promovate, cu această ocazie, iniţiative româneşti în domeniul eLearning, care, prin caracterul inovator, eficienţă, impact asupra învăţării şi a evaluării didactice, respectiv a valorii adăugate pentru elevi, se constituie în puncte de referinţă în programele de educaţie digitală.

Totodată, a avut loc a prezentare live a programului Wand.education, cu participarea unui grup de elevi şi profesori de la Saltash Community School. Aceştia au demonstrat beneficiile lecţiilor interactive propuse de Wand.education atât pentru procesul de învăţare şi formare a elevilor, cât şi pentru  profesori.  Scopul acestuia este de a oferi cadrelor didactice, printr-o platformă intuitivă și accesibilă, întregul suport necesar pentru crearea unui conținut educațional interactiv de calitate, într-un mod simplu și rapid (https://wand.education).

Evenimentul a fost deschis de ambasadorul României la Londra, care a punctat, în intervenţia sa, importanţa adaptării învăţământului la dinamica evoluţiilor şi tehnologiilor globale. Dl Pavel Năstase, ministrul Educaţiei Naţionale, a transmis, printr-un mesaj video, sprijinul autorităţilor pentru digitalizarea şi modernizarea învăţământului românesc. Dan Buckley, CEO al South East Cornwall Multi Academy Regional Trust a vorbit despre impactul utilizării Wand.education în şcolile pe care le conduce şi rolul platformei de eLearning în schimbarea modului tradițional de predare-învăţare. A subliniat că,  astfel, se permite o abordare educațională de tip 360º în școli, în care sunt implicaţi toți actorii principali: profesori, elevi, părinți și factori de decizie, într-un proces continuu, fără limite fizice. Permite, totodată, evaluarea și monitorizarea în profunzime și în timp real a întregului proces de învăţare.

Profesorul Radu Jugureanu a prezentat contribuția transformatoare a educației digitale și oportunitatea de a crea, prin intermediul acesteia, o relație profesor-elev mult mai strânsă și productivă.

Ambasadorul României a acordat, în finalul evenimentului, diplome de excelență - ambasador Wand.education, elevilor prezenţi.

 

Comunicat de presă privind impactul invocării art. 50 din TUE asupra comunităţii româneşti din Regatul Unit

21.03.2017

În contextul apropierii datei invocării, de către guvernul britanic, a articolului 50 din Tratatul Uniunii Europene, precizăm că acest gest permite iniţierea negocierilor privind retragerea…

Q&A – teme de interes în context Brexit

21.03.2017

1. Condiţii de muncă Q: Cum obţin card de muncă? A: Începând cu 1 ianuarie 2014, cetăţenii români se bucură de aceleaşi drepturi pe piaţa britanică a muncii ca şi toţi…

Vizita ambasadorului României în Hampshire (22 - 23 martie 2017)

24.03.2017

În perioada 22-23 ianuarie a.c. ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Dan Mihalache, a efectuat o vizită de lucru în Comitatul Hampshire (localitățile…