Actualitatea ambasadei

Programări servicii la Secția consulară a Ambasadei României la Londra!

Cetățenii români care au reședința sau domiciliul în Marea Britanie pot accesa site-ul www.econsulat.ro pentru a solicita toate categoriile de servicii consulare de care au nevoie.

 

 

 

Orice serviciu consular poate fi obținut în doar trei pași:

1. Alegeți serviciul consular de care aveți nevoie și completați datele cerute.

2. Cererea va fi verificată de către personalul consular, care fie o validează, fie o trimite înapoi spre completare cu elementele lipsă, dacă este cazul. Validarea cererii dumneavoastră vă va permite să vă programați direct în ziua și ora la care să vă prezentați la sediul secției consulare.

3. Sunteți așteptați la sediul secției consulare, în ziua și ora la care v-ați programat, pentru a obține, fără o așteptare suplimentară, documentul dorit.

Folosirea ghișeului consular virtual de pe www.econsulat.ro înseamnă evitarea timpilor de așteptare, rezolvarea rapidă a serviciului consular și eliminarea riscului de a va prezenta la consulat fără a avea la dumneavoastră toate documentele necesare.

Serviciul www.econsulat.ro este deja disponibil, iar începând cu 1 februarie a.c., Secția consulară își va desfășura activitatea consulară numai în baza programărilor prealabile.

Cu titlu de excepție, persoanele care nu utilizează/nu au acces la  sisteme informatice vor putea efectua programări direct la sediul Secției Consulare din Londra.

Programările pentru vize se vor realiza, ca și până acum, prin intermediul portalului E-Viza, pagina web http://evisa.mae.ro/ .

PROGRAMĂRILE pentru serviciile consulare sunt GRATUITE!

Click aici pentru a accesa pagina web a portalului E-Consulat, www.econsulat.ro.

 

În prim plan

Comunicat de presă privind impactul invocării art. 50 din TUE asupra comunităţii româneşti din Regatul Unit

21.03.2017

Invocarea, de către guvernul britanic, a articolului 50 din Tratatul Uniunii Europene, permite iniţierea negocierilor privind retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, dar nu presupune o…

Q&A – teme de interes în context Brexit

21.03.2017

1. Condiţii de muncă Q: Cum obţin card de muncă? A: Începând cu 1 ianuarie 2014, cetăţenii români se bucură de aceleaşi drepturi pe piaţa britanică a muncii ca şi toţi…

În atenţia comunităţii:

28.09.2017

Ambasada României la Londra a solicitat Ministerului Finanţelor Publice clarificări în legătură cu „Chestionarul pentru stabilirea rezidenţei persoanei fizice la plecarea din…