Actualitatea ambasadei

Participarea ambasadorului României la marcarea a 100 de ani de la intrarea României în primul război mondial

Anul acesta România marchează 100 de ani de la intrarea în Primul Război Mondial. În acest context, la 4 noiembrie 2016, ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache a participat la un eveniment menit să marcheze acest moment de referinţă din istoria României. Organizat de către Ambasada României la Londra în parteneriat cu Consiliul Local Harrow şi Stag Lane School acesta a reprezentat un prilej de a aduce împreună comunitatea românească din Harrow, reprezentanţi ai consiliului local şi  autorităţile române.

Alături de elevii şi profesorii şcolii Stag Lane, la eveniment au participat: Rekha Shah, primarul din Harrow; Navin Shah, reprezentant în Consiliului Londrei pentru Brent şi Harrow; Sachin Shah, liderul consiliului local; Cristine Robson, Departamentul pentru Copii, Şcoli şi Tineret din cadrul Consiliului Harrow, precum şi consilieri pentru Edgware şi Queensbury: Barry Kendler, Chika Amadi, Nitin Parekh şi Kiran Ramchandari.

Ambasadorul României le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa intrării României în conflagraţia mondială alături de statele Antantei şi despre contribuţia pe care ţara noastră a avut-o pe frontul de est la victoria finală. Participarea României la război a oferit ocazia pentru împlinirea dezideratului naţional, acela al eliberării provinciilor istorice şi de făurire a României Mari. Totodată, ambasadorul a menţionat parcursul României din ultimii 25 de ani de la căderea comunismului, punctând statutul de membru NATO şi stat membru al Uniunii Europene. La final, ambasadorul a invitat pe participanţii să vizioneze expoziţia de fotografie „Armata Română în Marele Război”, adusă la Londra prin curtoazia Minsiterului Apărării Naţionale.

Luând cuvântul, oficialii britanici au subliniat importanţa participării României alături de Marea Britanie la conflagraţia mondială şi şi-au manifestat aprecierea pentru sacrificiul soldaţilor români pe câmpul de luptă pentru victoria finală.

În Harrow se află una dintre cele mai importante comunităţi româneşti din Marea Britanie iar acest eveniment a prilejuit o ocazie de celebrare a românismului, participând aprox 200 de membri ai comunităţii. Elevii români ai şcolii Stag Lane au oferit un program artistic de cântece, poezii şi dansuri româneşti. La sfârşitul evenimentului aceştia au dorit să facă fotografii cu ambasadorul României şi-au manifestat dorinţa de a participa, pe viitor, la alte asemenea manifestări de acest gen care întăresc comunitatea.

 

În prim plan

Study programmes in English Language organised by the University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia, Romania

04.06.2019

The University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia offers study programmes in English Language (Archaeology, Business Administration, Informatics – Master’s degree of Business Administration). …

COMUNICAT Sesiunea de informare despre drepturile cetățenilor români post-Brexit în Marea Britanie

22.03.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene la Londra, a organizat joi, 21 martie 2019, o sesiune de informare cu…