Actualitatea ambasadei

Comunicat – participarea ambasadorului român la dezbaterea Brexit - provocări şi oportunităţi pentru România, Londra, 5 noiembrie a.c.

La 5 noiembrie a.c., ambasadorul României la Londra, dl Dan Mihalache, a participat la dezbaterea Brexit - provocări şi oportunităţi pentru România, organizată de Fundaţia C.A.E.S.A.R. şi găzduită de Ambasada României la Londra.

Ȋn intervenţia sa, ambasadorul a punctat faptul că Brexit-ul va duce şi la redefinirea relaţiei Marii Britanii cu România, nu doar a celei cu UE. La nivel european, România susţine principiul abordării comune europene în problematica Brexit, respectiv promovează importanţa menţinerii integrale şi inseparabile a celor patru principii fundamentale pe care este construită UE. 

Totodată, a subliniat problematicile relevante ale cooperării bilaterale actuale cu Regatul Unit şi interesul pentru continuarea şi intensificarea colaborării în domeniile politic, economic, al securităţii şi al politicii externe, menţionând însă, că respectarea drepturilor cetăţenilor români din Regatul Unit rămâne o prioritate absolută a autorităţilor române şi că orice formă de cooperare cu Londra nu se va face în detrimentul acestora. Ȋn context, ambasadorul a vorbit şi despre contribuţia extraordinară a comunităţii româneşti la economia şi societatea Regatului Unit.

 

În prim plan

Study programmes in English Language organised by the University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia, Romania

04.06.2019

The University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia offers study programmes in English Language (Archaeology, Business Administration, Informatics – Master’s degree of Business Administration). …

COMUNICAT Sesiunea de informare despre drepturile cetățenilor români post-Brexit în Marea Britanie

22.03.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene la Londra, a organizat joi, 21 martie 2019, o sesiune de informare cu…