Actualitatea ambasadei

Eveniment de promovare a României ca destinaţie investițională în domeniul energiei și resurselor

La 25 noiembrie 2015, Ambasada României la Londra a organizat, în spaţiile de protocol ale misiunii diplomatice, în cooperare cu Amerocap LLC și Novitas Wines, evenimentul „Romania Investment Soiree”, vizând promovarea României ca destinație investițională în domeniului energiei și resurselor naturale.

Adresându-se celor peste 80 de reprezentanti ai instituțiilor financiare, companiilor britanice, românești și multinaționale, Manuel Donescu, șeful Biroului de Promovare Comercial Economică din cadrul misiunii diplomatice române, a subliniat evoluția economiei românești, avantajele oferite investitorilor străini, precum şi diversitatea oportunităţilor de afaceri din România. În cadrul evenimentului, au fost prezentate exemple de succes înregistrate pe piața românească de către Stratum Energy, companie de explorare şi producţie care a realizat investiții în sectorul petrol & gaze, respectiv Amerocap LLC, firmă specializată în furnizarea de servicii în regiunea Europei Centrale și de Est.

Londra va găzdui în continuare o serie de  evenimente de promovare a oportunităţilor investiţionale din România, având în vedere reacţiile pozitive ale investitorilor internaționali, interesaţi să intre pe piaţa românească, respectiv să-şi crească prezența.  Evenimentele organizate la Londra, cu sprijinul misiunii diplomatice române, oferă oportunitatea potenţialilor investitori de a fi informaţi cu privire la cele mai recente date economice, de a interacţiona cu factorii de decizie din piața românească, consolidând conexiunile dintre România și principalul centru financiar internațional.

 

În prim plan

Precizări cu privire la existența unui număr suficient buletine vot la alegerile pentru Parlamentul European și Referendumul Național din 26 mai 2019

26.05.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord precizează că buletinele de vot, atât cele pentru alegerile pentru Parlamentul European, cât și cele pentru…

Modelele buletinelor de vot ce vor fi utilizate la referendumul naţional din data de 26 mai 2019

23.05.2019

Modelele buletinelor de vot ce vor fi utilizate la referendumul naţional din data de 26 mai 2019 …