Actualitatea ambasadei

Eveniment de promovare a României ca destinaţie investițională în domeniul energiei și resurselor

La 25 noiembrie 2015, Ambasada României la Londra a organizat, în spaţiile de protocol ale misiunii diplomatice, în cooperare cu Amerocap LLC și Novitas Wines, evenimentul „Romania Investment Soiree”, vizând promovarea României ca destinație investițională în domeniului energiei și resurselor naturale.

Adresându-se celor peste 80 de reprezentanti ai instituțiilor financiare, companiilor britanice, românești și multinaționale, Manuel Donescu, șeful Biroului de Promovare Comercial Economică din cadrul misiunii diplomatice române, a subliniat evoluția economiei românești, avantajele oferite investitorilor străini, precum şi diversitatea oportunităţilor de afaceri din România. În cadrul evenimentului, au fost prezentate exemple de succes înregistrate pe piața românească de către Stratum Energy, companie de explorare şi producţie care a realizat investiții în sectorul petrol & gaze, respectiv Amerocap LLC, firmă specializată în furnizarea de servicii în regiunea Europei Centrale și de Est.

Londra va găzdui în continuare o serie de  evenimente de promovare a oportunităţilor investiţionale din România, având în vedere reacţiile pozitive ale investitorilor internaționali, interesaţi să intre pe piaţa românească, respectiv să-şi crească prezența.  Evenimentele organizate la Londra, cu sprijinul misiunii diplomatice române, oferă oportunitatea potenţialilor investitori de a fi informaţi cu privire la cele mai recente date economice, de a interacţiona cu factorii de decizie din piața românească, consolidând conexiunile dintre România și principalul centru financiar internațional.

 

În prim plan

Study programmes in English Language organised by the University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia, Romania

04.06.2019

The University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia offers study programmes in English Language (Archaeology, Business Administration, Informatics – Master’s degree of Business Administration). …

COMUNICAT Sesiunea de informare despre drepturile cetățenilor români post-Brexit în Marea Britanie

22.03.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene la Londra, a organizat joi, 21 martie 2019, o sesiune de informare cu…