Actualitatea ambasadei

Informeazǎ-te

Ambasada României la Londra, ȋn colaborare cu ONG-ul East European Advice Centre, au demarat o campanie de informare a cetǎţenilor români din Londra pe tema drepturilor şi obligaţiilor acestora pe piaţa muncii şi condiţiile de acordare a prestaţiilor sociale.

Obiectivul proiectului este de a informa cetǎţenii români asupra statutului pe care ȋl deţin pe piaţa muncii, condiţiile la locul de muncǎ, cǎi de soluţionare a litigiilor de muncǎ, riscurile la care se supun prin prestarea unei activitǎţi fǎrǎ forme legale, drepturile de protecţie socialǎ de care pot beneficia, precum şi sprijinul pe care ȋl pot oferi autoritǎţile britanice.

Campania se desfăşoară cu sprijinul parohiilor româneşti din Londra. Primele acţiuni de  informare au fost organizate în data de 31 august, la Biserica Ortodoxǎ Românǎ Sfântul Apostol Pavel şi a Tuturor Sfinţilor Români din Estul Londrei şi în data de 14 septembrie, la Parohia Ortodoxă Română (Pogorârea Duhului Sfânt) din Nordul Londrei.

Următoarea acţiune de informare a comunităţii româneşti din Londra se va desfăşura duminică, 28 septembrie 2014, în jurul orelor 13.00, după încheierea slujbei religioase de la Parohia Ortodoxă Română Sfântul Gheorghe,  St Dunstan's in the West Church 186, Fleet Street, London, EC4A 2AE. 

În prim plan

Precizări cu privire la existența unui număr suficient buletine vot la alegerile pentru Parlamentul European și Referendumul Național din 26 mai 2019

26.05.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord precizează că buletinele de vot, atât cele pentru alegerile pentru Parlamentul European, cât și cele pentru…

Modelele buletinelor de vot ce vor fi utilizate la referendumul naţional din data de 26 mai 2019

23.05.2019

Modelele buletinelor de vot ce vor fi utilizate la referendumul naţional din data de 26 mai 2019 …