Actualitatea ambasadei

Eveniment de promovare a vinurilor româneşti la Ambasada României din Londra, în prezenţa Alteței Sale Regale Principele Radu

La 16 septembrie 2014, Ambasada României la Londra a găzduit şi co-organizat, în spaţiile de protocol din 1 Belgrave Square, un eveniment de promovare în Marea Britanie a vinurilor româneşti cu Denumire de Origine Controlată (DOC) şi Indicaţie Geografică Protejată (IGP).

Evenimentul a fost organizat sub patronajul şi în prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu al României.

Au participat reprezentanţi ai Casei Majestății Sale Regelui, Greg Hands, ministru pentru relaţia cu Parlamentul, înalţi oficiali guvernamentali britanici, membri ai Parlamentului de la Westminster, reprezentanţi ai City-ului londonez, ambasadori şi membri ai corpului diplomatic acreditat la Londra, oameni de afaceri, importatori de vinuri, mass-media. În baza recomandărilor renumitului somelier de origine română Iulia Scavo, invitaţii au avut ocazia să cunoască o selecţie de peste 30 vinuri de înaltă calitate oferite de către  producătorii români.

Cu această ocazie, adresându-se participanţilor, Dr. Ion Jinga, ambasadorul României la Londra, a subliniat legăturile istorice şi calitatea actuală a relaţiilor bilaterale dintre România şi Regatul Unit, dinamica ascendentă a schimburilor comerciale şi importanţa prezenţei vinurilor româneşti pe piaţa britanică.

Invitat să se adreseze audienţei, ASR Principele Radu a vorbit în termeni elogioşi despre tradiţia viticulturii româneşti, despre rolul Casei Regale în menţinerea acestei tradiţii şi în impunerea unor standarde ridicate de calitate, precum şi în promovarea produselor româneşti pe pieţele externe.

Cu acest prilej, Alteţa Sa Regală i-a oferit ambasadorului României, în numele Majestăţii Sale Regele Mihai, în semn de apreciere pentru activitatea în slujba statului român şi a promovării intereselor României în străinătate, o amforă executată de Apulum Alba Iulia, având gravat cifrul Majestății Sale Regelui.

Mulţumind pentru onoarea de a primi această înaltă apreciere din partea Majestăţii Sale, ambasadorul Ion Jinga a arătat că “Tot ceea ce fac este în serviciul Ţării şi al poporului meu”.

În contextul prezenţei la Londra, ASR Principele Radu şi delegaţia economică formată din producători români de vinuri reprezentând Domeniul Coroanei Segarcea, Domeniile Viticole Tohani, Casa de Vinuri Cotnari, Alcovin Macin, WineRo Crama (Alira), au avut o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri britanic, vizând promovarea vinurilor româneşti din gama Premium, având în vedere potenţialul de absorţie pentru exporturile de vinuri româneşti pe piaţa britanică şi dorinţa îmbunătăţirii competitivităţii vinurilor din România.

Exportul românesc de vinuri şi băuturi alcoolice în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a înregistrat un volum de 5,52 milioane euro în anul 2013, reprezentând o creştere de 50,3% faţă de anul precedent.

 

În prim plan

Precizări cu privire la existența unui număr suficient buletine vot la alegerile pentru Parlamentul European și Referendumul Național din 26 mai 2019

26.05.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord precizează că buletinele de vot, atât cele pentru alegerile pentru Parlamentul European, cât și cele pentru…

Modelele buletinelor de vot ce vor fi utilizate la referendumul naţional din data de 26 mai 2019

23.05.2019

Modelele buletinelor de vot ce vor fi utilizate la referendumul naţional din data de 26 mai 2019 …