Actualitatea ambasadei

Vizita Ambasadorului României in Marea Britanie la Norwich

La 27 mai 2012, ES Dr. Ion Jinga, Ambasadorul României in Marea Britanie, împreună cu doamna Daniela Jinga, s-au aflat în mijlocul comunităţii româneşti din oraşul Norwich, East Anglia.

Vizita a avut loc la invitaţia părintelui Liviu Barbu, preot paroh la biserica ortodoxă româna din Norwich, cu ocazia sărbătoririi hramului bisericii. Dupa săvârşirea serviciului religios, ambasadorul României a fost invitat să se adreseze celor peste o sută de enoriaşi prezenţi la eveniment.

Aratând că se află pentru a treia oara în Norwich, important centru istoric şi universitar britanic, ambasadorul a subliniat atenţia pe care ambasada şi autorităţile române de la Bucureşti o acordă comunităţilor românesti din străinatate: “In cei patru ani de cand sunt în Marea Britanie, am călătorit peste tot unde avem comunităţi româneşti importante, încercând să aduc Ambasada României cât mai aproape de dumneavoastră şi pe romanii din Regatul Unit cât mai aproape de Ambasadă şi de Ţară. Am gasit peste tot oameni harnici, cinstiţi, doritori să-şi păstreze tradiţiile şi să promoveze valorile româneşti acolo unde trăiesc. De felul în care fiecare dintre dumneavoastră este perceput în comunităţile locale britanice în care traiti, depinde imaginea României ca ţară şi imaginea românilor ca popor. Am reuşit împreună în aceşti ani să construim lucruri frumoase, iar altele ramân de făcut în viitor. Esenţa  este să nu uitaţi niciodată ca sunteţi români şi că România are nevoie de dumneavoastră, tot aşa cum şi dumneavoastră veţi avea întotdeauna nevoie de România, locul de unde vă trageţi rădăcinile”.

Cei prezenţi au multumit ambasadorului pentru atentia şi sprijinul constant acordate comunităţilor româneşti din Marea Britanie. După eveniment, ambasadorul şi doamna Daniela Jinga, însoţiti de preotul Liviu Barbu şi de membri ai comunitaţii universitare românesti din Norwich, au vizitat catedrala anglicană din localitate - construită în anul 1096 de catre normanzi, unul dintre cele mai vechi şi mai frumoase monumente istorice din Anglia – prilej cu care au purtat discuţii cu Dr Peter Doll, canonic la catedrală.

Precedentele vizite ale ambasadorului României la Norwich au avut loc în februarie 2011, cu ocazia deschiderii actualei biserici ortodoxe române şi în martie 2012, prilej cu care a susţinut o prelegere la universitatea din localitate, unde îşi desfăşoară activitatea un grup de profesori şi cercetatori români şi câteva zeci de studenţi din România.   

În prim plan

Study programmes in English Language organised by the University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia, Romania

04.06.2019

The University “1 Decembrie 1918” from Alba Iulia offers study programmes in English Language (Archaeology, Business Administration, Informatics – Master’s degree of Business Administration). …

COMUNICAT Sesiunea de informare despre drepturile cetățenilor români post-Brexit în Marea Britanie

22.03.2019

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene la Londra, a organizat joi, 21 martie 2019, o sesiune de informare cu…